Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Nieuwste Google Maps-update laat je berichten sturen naar bedrijven

Thomas Haenen
15 november 2018, 9:44
2 min leestijd
Nieuwste Google Maps-update laat je berichten sturen naar bedrijven

Een bestelling plaatsen bij de bakkerij om de hoek, of snel even vragen of de nieuwe Call of Duty op voorraad is? Straks kun je dit soort vragen en berichten direct via Google Maps versturen.

Zo kun je met Google Maps berichten sturen naar bedrijven

Via Google Maps kun je inmiddels een hoop informatie over een bedrijf achterhalen, van openingstijden tot foto’s van het interieur tot reviews en tips van andere gebruikers. Soms is je vraag echter niet direct beantwoord, en daarom krijgt de app nu een ingebouwde berichtenfunctie. Daarmee kun je vragen stellen of bestellingen doorgeven aan een bedrijf.

Google Maps berichten sturen

Open je de locatiepagina van een bedrijf dat aangesloten is, dan kun je ze direct een berichtje sturen. Vervolgens kun je alle ontvangen en verzonden vragen en antwoorden terugvinden via een nieuwe ‘Berichten’-knop in het zijmenu van Google Maps.

Het is dus aan bedrijven om de nieuwe functie te ondersteunen. Zij kunnen via een speciale zakelijke app van Google aangeven of ze openstaan voor berichten. Doen ze dat niet, dan vind je de optie ook niet terug op de bedrijfspagina in Google Maps. Tegelijkertijd kunnen bedrijven alleen jou een bericht sturen als jij ze eerst iets vraagt – het wordt dus niet een vergaarbak vol spam van bedrijven die je uit het niets lastig vallen met reclame.

Zoveelste berichten-app Google

De berichten ontvang je en verstuur je alleen via Google Maps. Ze komen dus niet in je sms-app, Google Hangouts of een andere berichtendienst terecht. Volgens Google is het voordeel daarvan dat deze commerciële berichten niet tussen updates van je vrienden staan. Wel biedt het zoekbedrijf inmiddels een behoorlijke wildgroei aan berichtendiensten aan.

Volgens Google wordt de functie de komende tijd geleidelijk in ‘meerdere landen wereldwijd’ uitgerold. Het is niet duidelijk of Nederland ook onder die eerste groep landen valt.

Nieuwe functies in Google Maps

Het zoekbedrijf heeft de afgelopen weken en maanden tal van nieuwe features aan Google Maps toegevoegd. Inmiddels is de app veel meer dan alleen een navigatiedienst. Zo kun je een avondje uit plannen met Maps, persoonlijke aanbevelingen ontdekken of live je route delen met vrienden.

Google Maps staat standaard al op zowat elke Android-smartphone, maar is via onderstaande link ook in de Play Store te vinden. De nieuwe functie wordt de komende tijd geleidelijk wereldwijd uitgerold.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu