De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Maps biedt nu ook indoor navigatie aan

Redactie
29 november 2011, 19:43
1 min leestijd
Google Maps biedt nu ook indoor navigatie aan
Google Maps biedt nu ook indoor navigatie aan

Google Maps voor Android is geüpdatet naar versie 6.0 en heeft een opvallende nieuwe feature. Het is nu ook mogelijk om in publieke gebouwen te navigeren. De functionaliteit is vooralsnog alleen beschikbaar in een select aantal plaatsen in de Verenigde Staten zoals vliegvelden en winkelcentrums. De Android-app van Google Maps meet onder meer waar je in het gebouw bent en weet zelfs op welke verdieping je je bevindt.

Het aantal vliegvelden dat indoor navigatie ondersteund is nu nog beperkt maar enkele bekende namen zijn het Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (ATL), Chicago O`Hare (ORD), San Francisco International Airport (SFO) en Narita International (NRT). Deelnemende winkels zijn Mall of America, IKEA, The Home Depot en een aantal vestigingen van Macy’s and Bloomingdale`s. Geïnteresseerde partijen kunnen de plattegrond van hun gebouw uploaden bij Google om deze op te laten nemen in Google Maps.

Lees verder na de advertentie.

De nieuwe dienst kent nog wel wat beperkingen. Zo geeft de dienst bijvoorbeeld wel aan met een icoontjes waar de toiletten zich bevinden, maar kun je niet de zoekterm wc ingeven om erna te zoeken. Ook is het nog maar de vraag hoe nauwkeurig de plaatsbepaling zal zijn als er geen Wi-Fi beschikbaar is in het gebouw. De meeste Android-apparaten maken gebruik van A-GPS voor hun navigatiebepaling waarbij Wi-Fi vooral noodzakelijk is voor extra nauwkeurigheid.

De Android-app van Google Maps is gratis te downloaden in de Android Market. Je hebt minimaal Android 2.1 nodig om van de nieuwe functionaliteit gebruik te kunnen maken.


Downloaden via Android Market: Google Maps (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu