De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Eindelijk: Google Maps krijgt verbeterd, sneller Deel-menu

Thomas Haenen
17 december 2018, 11:32
2 min leestijd
Eindelijk: Google Maps krijgt verbeterd, sneller Deel-menu

Veel Android-apps worden al tijden geplaagd door een traag Deel-menu. De ontwikkelaars van de Google Maps-app hebben het daarom compleet herzien in de nieuwste update. Dit is hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps-deelmenu verbeterd: zo werkt het

In theorie is het ontzettend makkelijk om dingen te delen vanuit een Android-app. Heb je een foto, link of tekst die je naar anderen wil sturen, dan hoef je alleen even op de Deel-knop te drukken, die in vrijwel elke Android-app zit. De laatste jaren wordt het menu achter deze knop echter steeds net wat langzamer. Omdat je je data met zoveel apps kunt delen, stottert of hapert het menu vaak even voor je het kunt gebruiken. Niet ideaal, want daardoor druk je al gauw fout.

Ook Google lijkt inmiddels op de hoogte van de irritatie. Onlangs liet Dave Burke, hoofd van het Android-engineering-team weten dat er een redesign op stapel staat, dat “sneller en veel fijner om te gebruiken” is. De nieuwste Google Maps-update biedt mogelijk een eerste blik op hoe dat eruit gaat zien.

Om het nieuwe Deel-menu te zien, open je Google Maps en ga je naar een locatie zoals een restaurant of kantoor. Druk op de ‘Plaats delen’, en je krijgt direct het menu in beeld. Bovenaan staan je favoriete contacten, nu inclusief een zoekveld waarmee je direct een specifiek contact vindt.

Een rijtje lager vindt je je veelgebruikte apps, zoals WhatsApp en de Berichten-app. Het menu verschijnt bovendien snel en soepel in beeld. Of het standaard Android-deelmenu een vergelijkbare look krijgt, is nog onbekend.

Maak je eigen Google Maps shortlist

Daarnaast is het voortaan makkelijker om meerdere locaties tegelijk te delen. Druk je op de ‘Plaats delen’-knop, dan kun je er ook voor kiezen die locatie aan een shortlist toe te voegen. Terwijl Google Maps open staat, is er ook een bubbel in beeld waarmee je een overzicht van alle locaties krijgt in de shortlist. Zo kun je bijvoorbeeld een lijstje maken van leuke restaurants voor een stedentrip, en die volledige lijst met je partner delen.

Het verbeterde Google Maps-deelmenu is binnen nu en een paar dagen in de Android-app terug te vinden. Via onderstaande link naar de Play Store check je of je over de nieuwste versie van Google Maps beschikt.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu