De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

3 verbeteringen die Google Maps een stuk overzichtelijker maken

Lars Paymans
26 juli 2016, 22:00
2 min leestijd
3 verbeteringen die Google Maps een stuk overzichtelijker maken

Google Maps ruimt het design van de app met een fijne update op, zodat het net wat duidelijker wordt om met de kaartendienst te navigeren. Door slim gebruik van kleuren weet je precies wat je onderweg tegenkomt.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps design update, drie verbeteringen

Als je de update van Google Maps installeert, zul je misschien niet meteen zien wat er verandert is. Door de nodige kleine verbeteringen door te voeren, is de app er echter wel een stuk duidelijker op geworden. Vooral dankzij onderstaande drie verbeteringen.

Google Maps design update

#1 Google Maps ruimt de kaarteninfo op

De Google Maps design update is vanaf nu beschikbaar voor zowel desktop, Android als iOS en is zeker het installeren waard. Je merkt het misschien niet direct, maar door het een en ander op te ruimen en op te poetsen ziet de app er net wat frisser uit. Zo zijn sommige lijnen van wegen verwijderd zodat een doorsnee kaart overzichtelijker oogt.

#2 Interessante plaatsen gemakkelijk te herkennen

Nu er weer wat meer ruimte is op de kaart, gebruikt Google dit om interessante locaties aan te geven. Deze plekken zijn leuk om te bezoeken, of worden door bovengemiddeld veel mensen bekeken. Een algoritme herkent deze activiteit en kijkt daarnaast naar locaties met veel bars, restaurants en winkels. Door deze gebouwen een subtiele oranje gloed te geven vallen ze goed op, maar zitten ze niet in de weg.

Google Maps design update

#3 Google Maps design update brengt subtiele veranderingen aan kleurenschema

Ook het kleurenschema van Google Maps is op een subtiele manier aangepast. De meeste kleuren spreken voor zich, maar door ze beter van elkaar te onderscheiden kun je met een blik op de kaart bijvoorbeeld een natuurgebied, waterpartij, drukbevolkte gebieden en zoekresultaten herkennen. In de bovenstaande afbeelding kun je zien hoe Google Maps de kleuren opnieuw heeft ingedeeld.

Lees het laatste nieuws over Google Maps

-> Download Google Maps in de Google Play Store (gratis)

Bron: Google Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu