Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo gebruik je altijd de donkere modus in Google Maps

Wouter Nijsen
31 oktober 2018, 15:21
2 min leestijd
Zo gebruik je altijd de donkere modus in Google Maps

Door een update kun je de donkere modus van Google Maps voortaan ook permanent inschakelen. Hierdoor hoef je nooit te switchen tussen de dag- en nachtweergave, maar heb je altijd donkere kleuren in de navigatie-app. Dit is hoe je het instelt.

Google Maps donkere modus

Google Maps heeft al een tijdje een nachtmodus, waarmee de interface van de navigatie-app verandert en donkere kleuren toont. Dit is handig voor als je in de avonduren met de applicatie navigeert, en zo minder last hebt van de felle kleuren van je smartphonescherm. De donkere modus wordt automatisch ingeschakeld zodra de avond valt, en zie je ook als je bijvoorbeeld met de auto ondergronds of door een tunnel rijdt.

Door een nieuwe optie, die geleidelijk voor iedereen beschikbaar wordt, kun je de donkere modus als de standaard weergave instellen. De app wisselt dan niet elke keer van modus, maar toont altijd de donkere kleuren. Hiervoor dien je wel even de instellingen van Google Maps in te duiken.

  1. Open Google Maps op je Android-toestel;
  2. Ga naar het hamburgermenu met het knopje linksboven en tik op ‘Instellingen’;
  3. Veeg naar beneden en kies voor ‘Navigatie-instellingen’;
  4. Als je opnieuw naar beneden swipet, zie je onder ‘Kaartweergave’ de optie om het Kleurenscherm aan te passen. Kies hier voor ‘Nacht’ om de donkere modus altijd ingeschakeld te laten.

En dat was het! Zoals je ziet, is het ook mogelijk om altijd voor de dagweergave te kiezen, of weer terug te gaan naar de automatische stand. Dit pas je aan door de stappen hierboven opnieuw te doorlopen.

Ook interessant: Google Maps voor Android Auto krijgt 4 verbeteringen

Google Maps staat standaard op iedere Android-telefoon geïnstalleerd, al is het slim om te checken of je de nieuwste versie draait. Ga daarvoor via onderstaande link naar de Play Store.

Download Google Maps in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu