Google Maps laat je voortaan weten hoe druk het openbaar vervoer is
Michel van 't Klaphek
beste android-apps 2017

Google Maps

Gratis

Onze score

8,5

Google blijft Maps maar uitbreiden met nieuwe mogelijkheden. Vanaf vandaag is het mogelijk om te kijken hoe druk het openbaar vervoer is. Voorlopig werkt het alleen in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven.

Google Maps laat drukte in openbaar vervoer zien

Tijdens de daluren is reizen met het ov aangenaam. Er is genoeg zitplek, je kunt rustig een boek lezen of uit het raam turen en hoeft niet te stressen over overstaptijden. In de spits slaat dit echter 180 graden om. Het is overal druk, de kans op vertraging is groot en rustig reizen zit er niet in.

Google Maps gaat je hierop voorbereiden en laten zien hoe druk de bus, metro, of trein is. Wanneer je haast hebt zit er niets anders op dan jezelf de menigte in proppen, maar als er minder nood aan de man is doe je er verstandig de volgende te pakken. Het werkt heel simpel:

  1. Download de nieuwste versie van Google Maps, open de app en plan je reis met het openbaar vervoer zoals je gewend bent;
  2. Bekijk de reisroute en tik op de bus, metro of trein om de haltes te bekijken;
  3. Je ziet nu hoe druk het gemiddeld is.

google maps drukte openbaar vervoer

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Aan het aantal ingekleurde mensen lees je de drukte af. In het meest gunstige geval geeft Google aan dat er meestal genoeg zitruimte is. Wanneer alle vijf personen grijs zijn zit er niets anders op dan staan.

Voorlopig werkt de ‘drukte-indicator’ alleen in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. We wisten overigens al langer dat deze voorspeller eraan zat te komen. De afgelopen maanden vroeg Google Maps-gebruikers namelijk al naar hoe druk het in het openbaar vervoer was.

→ Download Google Maps in Google Play (gratis)

Haal alles uit Google Maps

De afgelopen maanden voegt Google de ene na de andere interessante functie toe aan de navigatiedienst. Zo laat Google Maps de snelheidslimiet tijdens het rijden zien en wordt je gewaarschuwd tegen flitspalen. Ook houdt Google Maps rekening met de aankomsttijd, zodat je precies weet hoe laat je van huis moet.

Meer over Google Maps

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.