De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo werken Google Maps en Google Agenda nu samen

Erwin Vogelaar
1 oktober 2016, 9:55
2 min leestijd
Zo werken Google Maps en Google Agenda nu samen

Google Maps en Google Agenda zijn vriendjes geworden in een nieuwe update. De afspraken die gepland staan in je agenda vind je nu ook terug op de kaart.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps en Google Agenda

Google rolt vanaf nu een nieuwe functie uit waardoor informatie uit Google Agenda gebruikt gaat worden in Google Maps. Afspraken die gepland staan en waar een locatie bij genoemd is, zullen opduiken op de kaart. Hierdoor hoef je het adres niet meer zelf in te vullen, maar zorgt Maps dat je op tijd voor je vergadering of date komt. Wil je geen afspraken op de kaart zien, dan kun je op de afspraak drukken en deze verwijderen.

google maps en google agenda

Om er voor te zorgen dat de afspraken in je Agenda daadwerkelijk opduiken in Maps, moet je natuurlijk wel een adres invullen bij de specifieke afspraak. Uiteraard kun je ook je thuisadres en werkadres opslaan, zodat je deze niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen. Ook kun je andere adressen verkorten. Hiervoor open je Google Maps, zoek je naar het adres dat je wil benoemen, kies je in het menu voor ‘Label toevoegen’ en vul je een naam in. De volgende keer hoef je hierdoor alleen nog maar die naam in te vullen. Als je adressen bij je Google Contacten hebt ingevuld, hoef je ook alleen nog maar een naam in te voeren.

Google werkt hard aan Google Maps, want eerder deze week kreeg de kaarten-app ook stembesturing en een algemene app-update met verbeteringen.

Google Maps en Google Agenda downloaden

Zowel Google Maps als Google Agenda zijn gratis te downloaden in de Play Store via onderstaande links. De nieuwe functie wordt vanaf vandaag uitgerold, dus het kan nog even duren tot je zelf afspraken terugziet in Google Maps.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Download Google Agenda in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu