Ideale Google Maps update voor Nederlanders: fietsroutes tonen hoogteverschillen

Redactie
18 juli 2014, 16:02
1 min leestijd
Ideale Google Maps update voor Nederlanders: fietsroutes tonen hoogteverschillen
google maps fietsroutes

Google Maps heeft een flinke update gehad waardoor de app voortaan hoogteverschillen bij fietsroutes toont. Deze feature was al langer beschikbaar in de webversie en is nu ook in de mobiele app beschikbaar. De Google Maps fietsroute-opties zijn handig voor Nederlanders, die – gezien het aantal fietsen – toch graag de fiets pakken en hun route via Google Maps plannen.

Tijdens het plannen van hun Google Maps fietsroute wordt het hoogteverschil getoond via een grafiek, waarbij je precies kunt zien hoeveel de route in hoogte verschilt, waar je klimt en waar je daalt en of er verschillende te vinden zijn tussen fietsroutes. Zo kun je bijvoorbeeld op een dag met veel wind een route kiezen die vlakker is dan andere routes.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps fietsroutes

Naast fietsroutes beschikt de nieuwe Google Maps-app ook over een nieuwe sectie in het menu. Mijn plaatsen is voortaan aan het menu toegevoegd, waarmee je snel naar je favoriete plekken kunt navigeren.

Een andere kleine verandering is het microfoon-icoon aan de rechterkant van de zoekbalk. Hier kun je op drukken om de bestemming in te spreken, waarna Google Maps automatisch naar het adres navigeert.

Download

Google Maps is gratis in Google Play te downloaden. De update wordt gefaseerd uitgerold, dus het is mogelijk dat je de update nog niet hebt ontvangen. Degenen die niet willen wachten kunnen hier het apk-bestand downloaden. Hoe je dit bestand moet installeren, lees je in onze handleiding Android APK bestanden installeren.

Download: Google Maps (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu