De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Maps-update voegt informatie over flitspalen toe: zo geef je het zelf door

Thomas Haenen
14 maart 2019, 15:22
2 min leestijd
Google Maps-update voegt informatie over flitspalen toe: zo geef je het zelf door

Google Maps gaat informatie tonen over flitspalen op je pad. Gebruikers van de navigatiedienst kunnen ook meldingen doorgeven voor ongelukken op de weg.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps flitspalen doorgeven binnenkort mogelijk

Bij een handjevol gebruikers dook de optie in januari al op, nu lijkt hij globaal uit te rollen. Op Reddit melden mensen uit verschillende landen dat ze informatie over flitspalen in Google Maps zien. Dat suggereert dat de optie inmiddels wereldwijd wordt uitgerold. Een woordvoerder van Google Nederland kon tegen NU.nl niet aangeven of en wanneer de optie in Nederland beschikbaar is.

Gebruikers waarvoor deze Google Maps-update al beschikbaar is, zien een klein icoontje met een camera als er een flitspaal op het traject staat. Tijdens de navigatie wordt je bovendien ook door de stem gewaarschuwd wanneer je een flitspaal nadert.

Google Maps flitspalen doorgeven

Daarnaast is er tijdens het navigeren een mogelijkheid om zelf flitspalen en ongelukken onderweg te tippen. Rechtsboven in beeld staat een spraakballon met een plusje. Door daarop te drukken, kun je een crash of een flitspaal op je huidige locatie doorgeven. Als er genoeg meldingen binnenkomen bij Google Maps, zal de informatie ook bij andere gebruikers getoond worden.

Waze en Google Maps komen samen

In Waze wordt al langer informatie over flitspalen getoond. Deze alternatieve navigatiedienst is ook onderdeel van Google, wat betekent dat het zoekbedrijf de relevante informatie wel al verzamelt. Sinds vorig jaar wordt uitgebreidere informatie over wegwerkzaamheden uit Waze ook al in Google Maps getoond. Daarmee lijkt het een kwestie van tijd voordat alle Waze-functies hun weg naar Google Maps vinden.

Als Google besluit de nieuwe informatie in Nederland uit te rollen, heeft Flitsmeister er een geduchte concurrent bij. Flitsmeister is bij veel Nederlanders nu nog een van de populairste apps omdat het actuele informatie toont over (mobiele) flitspalen.

→ Lees ook onze Flitsmeister review: 4 redenen om de app te proberen

Lees het laatste nieuws over Google Maps

Bron afbeelding: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu