De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Handig: Google Maps waarschuwt je straks voor flitspalen

Thomas Haenen
17 januari 2019, 13:43
2 min leestijd
Handig: Google Maps waarschuwt je straks voor flitspalen

Google Maps wordt binnenkort mogelijk een geduchte concurrent voor Flitsmeister. Het lijkt er op dat de navigatiedienst je straks ook waarschuwt voor flitspalen en trajectcontroles.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps flitspalen-update in de maak

Een handjevol gebruikers krijgt sinds deze week de locaties voor flitspalen te zien in Google Maps, zo meldt Android Police. De functie is nog niet officieel aangekondigd door Google, wat suggereert dat het zoekbedrijf de informatie eerst test onder een kleine groep willekeurig geselecteerde gebruikers. Verloopt de test goed, dan is de functie waarschijnlijk binnenkort ook voor iedereen beschikbaar.

Op de kaart wordt zien deze gebruikers nu een klein icoontje met een camera als er een flitspaal op het traject staat. Tijdens de navigatie wordt je bovendien ook door de stem gewaarschuwd wanneer je een flitspaal nadert.

Op Reddit claimen onder andere gebruikers uit het Vereningd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada dat ze informatie over flitspalen te zien krijgen. Deze informatie lijkt niet onderdeel te zijn van een update van de app, maar wordt via de servers van Google naar willekeurige gebruikers uitgerold. Gebruikers moeten dus vooral geduld hebben: het kan soms weken duren voordat een nieuwe Google Maps-functie bij iedereen beschikbaar is.

Waze en Google Maps komen samen

In Waze wordt al langer informatie over flitspalen getoond. Deze alternatieve navigatiedienst is ook onderdeel van Google, wat betekent dat het zoekbedrijf de relevante informatie wel al verzamelt. Sinds vorig jaar wordt uitgebreidere informatie over wegwerkzaamheden uit Waze ook al in Google Maps getoond. Daarmee lijkt het een kwestie van tijd voordat alle Waze-functies hun weg naar Google Maps vinden.

Als Google besluit de nieuwe informatie wereldwijd uit te rollen, heeft Flitsmeister er een geduchte concurrent bij. Flitsmeister is bij veel Nederlanders nu nog een van de populairste apps omdat het actuele informatie toont over (mobiele) flitspalen.

→ Lees ook onze Flitsmeister review: 4 redenen om de app te proberen

Lees het laatste nieuws over Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu