Wifi-modus Google Maps en sd-opslag nu voor iedereen beschikbaar

Thomas Haenen
9 augustus 2016, 14:09
2 min leestijd
Wifi-modus Google Maps en sd-opslag nu voor iedereen beschikbaar

In Google Maps offline kaarten gebruiken wordt een stuk makkelijker met enkele nieuwe functies die deze week worden uitgerold. Met de wifi-modus zullen je kaarten bijvoorbeeld niet meer bijgewerkt worden via mobiel internet.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps geheugenkaart opslaan

De wifi-modus van Google Maps dook vorige maand al op bij enkele gebruikers, maar wordt vanaf vandaag uitgerold voor alle gebruikers van de navigatiedienst. Na het verkrijgen van de nieuwste update vindt je bij de instellingen de optie om ‘Alleen wifi’ te activeren. Vervolgens zal Google Maps geen verbinding maken met het internet tenzij je verbonden bent met een wifi-netwerk.

Google Maps geheugenkaart opslaan

Hoewel Google Maps zijn gebruikers al geruime tijd de mogelijkheid biedt om offline kaarten op te slaan, probeert de app nog altijd verbinding te maken met internet om die kaarten regelmatig bij te werken. Dat kan vervelend zijn op vakantie, als je maar een kleine buitenlandbundel hebt of geen zin hebt in torenhoge tarieven voor mobiel internet. Schakel je ‘Alleen Wifi’ in, dan worden de kaarten van Google Maps pas bijgewerkt als je een wifi-verbinding gebruikt en kun je de app ongestoord gebruiken op vakantie.

Door dezelfde update kun je ook eindelijk je offline kaarten opslaan op een micro-sd-geheugenkaartje. Voorheen werden al die kaarten automatisch opgeslagen op het geheugen van je toestel. De offline kaarten van Google Maps nemen echter relatief veel ruimte in; voor een enkele stad is soms al een paar honderd MB nodig. Door kaarten op te slaan op geheugenkaarten kunnen gebruikers van goedkopere toestellen de offline functionaliteit van Google Maps zonder zorgen blijven gebruiken.

Google Maps downloaden

Om de nieuwe functies van Google Maps te gebruiken hoef je geen update te downloaden, Google rolt ze namelijk automatisch uit via zijn servers. Het kan daardoor enkele dagen duren voor ze beschikbaar zijn op jouw toestel.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu