Google Assistent krijgt fraai nieuw uiterlijk in Google Maps-app

Wouter Nijsen
3 december 2018, 14:52
1 min leestijd
Google Assistent krijgt fraai nieuw uiterlijk in Google Maps-app

De Google Assistent heeft een nieuwe look gekregen in de Google Maps-app voor Android. Het nieuwe uiterlijk leidt minder af tijdens het navigeren, zodat je je beter kunt focussen op de weg.

Google Assistent in Google Maps

Het verbeterde uiterlijk van de Assistent in Google Maps werd eerder dit jaar aangekondigd, en de uitrol is volgens 9to5Google nu begonnen. De slimme assistent is iets minder prominent aanwezig, zodat gebruikers gefocust blijven op het rijden. Heb je een bestemming ingedrukt en druk je op ‘Navigeren’, dan kun je met het ‘OK Google’-stemcommando of de ronde knop rechtsboven de Assistent activeren.

Je kunt de Google Assistent dan bijvoorbeeld vragen om je verwachte aankomsttijd met iemand te delen, of muziek op te zetten. Er verschijnt dan onderin beeld een balk om te tonen dat de Google Assistent naar je vraag luistert. Overdag heeft de balk een witte achtergrond, maar zodra je de nachtmodus inschakelt, dan kleurt deze ook mee.

Lees meer over de Google Assistent op onze overzichtspagina

Download de nieuwste versie van Maps

De verbeterde interface voor de Google Assistent zit verwerkt in versie 10.4.1 van Maps. De feature wordt geleidelijk uitgerold, dus het kan even duren voordat je de verbeteringen ziet. Via onderstaande link kun je de laatste versie van de navigatie-app downloaden en installeren.

Download Google Maps in de Play Store (gratis)

Lees meer over de Google Assistent

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu