Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google Maps krijgt “Ok Google” commando’s voor handsfree navigeren

Erwin Vogelaar
29 september 2016, 19:27
2 min leestijd
Google Maps krijgt “Ok Google” commando’s voor handsfree navigeren

Google Maps handsfree navigeren wordt een stuk makkelijker. Via nieuwe “Ok, Google” commando’s kun je op de weg allerlei acties ondernemen.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps handsfree

Google Maps wordt nu echt handsfree en zelfs eyesfree met toevoeging van een stapel nieuwe “Ok Google” commando’s. Hiervoor moet de app eerst in navigeer-modus staan. Dit doe je door een route op te geven en deze te starten, waarna je de smartphone in een houder kunt zetten. Of je zet de rijmodus aan zonder geplande route, door in het menu voor ‘Beginnen met rijden’ te kiezen. In beide modi hoef je vervolgens alleen nog maar “Ok Google” te zeggen.

Je kunt “Ok Google” gebruiken als er rechtsboven in het scherm een klein wit microfoontje staat. Wij hebben dit icoontje op het moment van schrijven nog niet, dus we kunnen ook nog niet testen hoe goed Nederlandse commando’s werken in de app. Mogelijk moet je ook nog detectie voor “Ok Google” aanzetten in de instellingen van Google.

Met de commando’s zou je bijvoorbeeld Google kunnen vragen om het vinden van een tankstation. Je kunt vragen wanneer je volgende bocht komt of wanneer je arriveert bij je bestemming. Deze informatie staat ook op het scherm, maar op deze manier kun je jouw aandacht volledig op de weg houden. Ook kun je met je stem de knoppen besturen door de audio aan of uit te zetten en het verkeer aan of uit te zetten. Je kunt zelfs vragen of Google Maps wat muziek voor je op zet of iemand belt.

Google Maps downloaden

Om deze commando’s te kunnen gebruiken moet je de nieuwste versie van de Google Maps-app en de Google-app geïnstalleerd hebben staan. Daarnaast kan het ook nog eventjes duren tot de functie op je toestel wordt geactiveerd. De Google Maps-app kun je downloaden via onderstaande link.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu