Google Maps krijgt kleine update en binnenkort eerste Google Maps game

Redactie
12 januari 2012, 16:30
2 min leestijd
Google Maps krijgt kleine update en binnenkort eerste Google Maps game
Google Maps krijgt kleine update en binnenkort eerste Google Maps game

Google Maps heeft weer eens een kleine update gekregen. Zo heb je nu meer opties om uit te kiezen als je een reis met het openbaar vervoer plant. Ook zouden kaartgegevens nu sneller moeten laden en zou de app iets minder stroom verbruiken. Het meest opvallende is echter de feature die binnenkort wordt verwacht. Het is een nieuwe sociale game die volgende maand zal worden uitgebracht voor Google+ en gebruik maakt van Google Maps. Het is nog niet duidelijk hoe de game er precies uit zal zien, maar het eerste filmpje waarin de game wordt aangekondigd ziet er veelbelovend uit.

Lees verder na de advertentie.

Update Google Maps

Als je nu een routebeschrijving nodig hebt die gebruikt maakt van het openbaar vervoer heb je de mogelijkheid om uit vier route-opties te kijken in plaats van drie. Als je met het openbaar vervoer reist en je hebt tijdelijk geen beschikking over GPS dan kan Google Maps nu van de snelheid van het voertuig meten en gebruiken om in te schatten waar je je ongeveer bevindt. Ook is er een nieuw keuzemenu toegevoegd aan Google Maps Navigatie.

Google Maps Game

Hoe de Google Maps game er precies uit gaat zien is nog niet helemaal duidelijk, maar vermoedelijk heeft het te maken met je locatie in relatie tot je vrienden op Google+, vandaar ook de titel Play Your World. De game zal in februari voor het eerst te spelen zijn via het sociale netwerk van Google en lijkt de eerste stap te zijn in de integratie van Android-games met Google+.

Google Maps is standaard op de meeste Android-telefoons te vinden. Mocht deze app niet op je toestel staan dan kan je deze gratis binnenhalen via de Android Market.

Downloaden via Android Market: Google Maps (gratis)

[qr naam=”Google Maps” package=”com.google.android.apps.maps”]

Categorie: Reizen
Spotlights: Google, Google Maps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's