De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google Maps kan kaarten nu offline opslaan

Redactie
7 juli 2011, 9:43
2 min leestijd
Google Maps kan kaarten nu offline opslaan
Google Maps krijgt offline navigatie

Google Maps voor Android heeft nu de mogelijkheid om kaarten te downloaden voor offline gebruik. Hiermee kun je voor vertrek kaarten opslaan op je telefoon en ben je niet afhankelijk van je dataconnectie. Met het nieuwe Google Maps 5.7 is ook de zoekfunctie van Maps verbeterd met de toevoeging van categorie-iconen en ook wordt de openbaar vervoersdienst Transit Navigation geintroduceerd waarmee je nooit meer een halte hoeft te missen.

Het offline downloaden van kaarten moet wel eerst via Google Labs worden geactiveerd. Nadat je een adres hebt ingetikt waar je naar toe wilt navigeren kun je het omliggende gebied downloaden op de kaart zien. Niet de hele route wordt echter gedownload, een gebied met een afstand van ongeveer 16 kilometer van het adres wordt op de telefoon opgeslagen. Handig voor als je ergens op reis gaat en je niet overal een dataconnectie hebt, en hiermee wordt de kans ook kleiner dat je over je datalimiet heen komt.

Lees verder na de advertentie.

De nieuwe versie van Google Maps brengt ook een nieuwe openbaar vervoersdienst met zich mee. Met Transit Navigation krijg je meldingen wanneer je moet uitstappen. Als je de dienst hebt opgestart kun je ook met andere applicaties verder gaan of de telefoon in je zak stoppen. Als de volgende halte eraan komt waar je moet uitstappen krijg je een notificatie en begint je telefoon te vibreren. De dienst is te gebruiken in 400 steden wereldwijd, maar er worden nog geen Nederlandse steden ondersteund.

Transit Navigatio

Google heeft ook wat heel wat kleine verbeteringen toegevoegd. Zo heeft Places een fotofeature gekregen en is de zoekfunctie flink onder handen genomen. Zoekresultaten worden nu voorzien van een specifiek icoontje corresponderend met de bijbehorende categorie zodat het gemakkelijker is om op te maken wat voor zoekresultaat het precies is. Zo geeft een ster een favoriete plaats aan, een klok een zoekterm waar je al eerder naar hebt gezocht, een persoon voor contacten en een vergrootglas voor al het overig. Als je onlangs van iemand een adres hebt gekregen, zal dit resultaat ook eerder zichtbaar worden als je er naar zoekt in Google Maps.

Voor Google Maps 5.7 is minimaal Android 2.1 nodig.

Downloaden uit de Android Market: Google Maps (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu