De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Zo kun je lijstjes maken en delen met de Google Maps-update

Thomas Haenen
13 februari 2017, 15:41
2 min leestijd
Zo kun je lijstjes maken en delen met de Google Maps-update

Deel jij je favoriete culinaire adresjes graag met vrienden? Wil je toekomstige vakantieplekken op een rij zetten? Dat wordt een stuk makkelijker met de Google Maps lijsten die beschikbaar zijn in de nieuwste update.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps lijsten

Google Maps is al geruime tijd één van de beste navigatiediensten, maar het ontbrak de app nog aan een manier om je favoriete locaties op te slaan. Dat probleem wordt aangepakt met een Google Maps-update die vanaf vandaag wordt uitgerold. Daarmee is een lijstfunctie beschikbaar via de Google Maps-app óf in je browser.

Een van je favoriete adresjes toevoegen aan een lijst is simpel. Zoek naar de plek die je wil bewaren en kies vervolgens voor ‘Opslaan’. Google heeft alvast enkele lijstjes voor je klaar gezet, zoals eentje met de naam ‘Favorieten’, maar je kunt ook je eigen lijst aanmaken. Zo kun je bijvoorbeeld de beste burgerrestaurants in de buurt verzamelen, of parkeerplekken bij vakantiebestemming.

Zo’n lijstje is vervolgens niet alleen voor jou handig, maar kan ook met vrienden gedeeld worden. Via de Share-knop kun je een link naar je lijst versturen naar familie, vrienden en andere contacten. Zij kunnen de lijst besluiten te volgen, waarna nieuw-toegevoegde locaties automatisch ook bij hen opduiken.

Als je een Google Maps-lijst aanmaakt wordt deze offline opgeslagen op je telefoon. Dat maakt het een ideale feature voor vakanties. Je kunt vooraf alle relevante bestemmingen verzamelen, de kaart zelf offline beschikbaar maken en vervolgens alle adressen aandoen zonder ooit verbinding te maken met internet.

Google Maps-update downloaden

Google Maps is standaard op vrijwel elke Android-smartphone te vinden, maar kan ook gedownload worden via onderstaande link naar de Play Store. De update die lijsten beschikbaar maakt wordt de komende dagen voor iedereen uitgerold.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu