Google Maps Live View rolt uit: nooit meer verdwalen dankzij augmented reality

Lars Paymans
8 augustus 2019, 13:08
2 min leestijd
Google Maps Live View rolt uit: nooit meer verdwalen dankzij augmented reality

Google Maps gaat het makkelijker maken om te voet je weg te vinden. Met Google Maps Live View (of Live Weergave) zie je via de lens van je Android-smartphone met grote pijlen op straat waar je heen moet.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt Google Maps Live View

De bètaversie van Google Maps voegt regelmatig nieuwe features toe en vanaf nu kun je met augmented reality de app gebruiken via het nieuwe ‘Google Maps Live View’. Hierdoor verschijnen er dankzij de camera van je Android-telefoon pijlen in de echte wereld, zodat je precies kunt zien welke afslag je moet nemen.

google maps live view

Live View was al langer beschikbaar op de Pixel-telefoons van Google, maar rolt nu uit naar Android-toestellen die ARCore ondersteunen. Ook iPhones met ARKit werken met Live View. In de praktijk betekent dit dat de meeste nieuwe Android-smartphones met Google Maps Live View aan de slag kunnen. Je activeert de feature als volgt:

  1. Open Google Maps en zorg dat je de meest recente versie gebruikt;
  2. Voer een bestemming in waar je heen wil lopen;
  3. Start de routebeschrijving;
  4. Tik op het lopende poppetje om de loopinstructies te kiezen;
  5. Tik op Live Weergave (Live View) onderaan het scherm om de AR-functie te starten.

Het is niet de bedoeling dat je nu continu met je Android-smartphone voor je gezicht over straat loopt. Google hoopt dat onduidelijke kruispunten en wegen toegankelijker worden, zodra je bij een dergelijk punt arriveert kun je via je telefoon precies zien welke kant je op moet. De grote witte pijlen zijn duidelijk zichtbaar en als ze niet in beeld zijn wijst een pijltje naar de plaats waar je de camera heen moet richten.

Nieuwe functie wordt geleidelijk uitgerold

Zoals wel vaker rolt Google de update voor Maps geleidelijk uit, wat het lastig maakt om in te schatten wanneer iedereen ermee aan de slag kan. Met een beetje geluk kun je nu al in AR je weg vinden, maar het kan ook dat je nog een week of twee moet wachten.

→ Download Google Maps in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu