Dit zijn de nieuwe beloningen voor Google Maps Local Guides

Thomas Haenen
14 juni 2017, 9:19
2 min leestijd
Dit zijn de nieuwe beloningen voor Google Maps Local Guides

Googles Local Guides-initiatief beloont gebruikers die Google Maps-data uitbreiden. Gebruikers krijgen nu zelfs korting op films en muziek voor hun bijdrage.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps Local Guides: zo werkt het

Met Google Maps vind je altijd de weg, maar de wereld is zo groot dat het voor de zoekgigant soms lastig is om alle informatie te controleren. Daarom introduceerde het bedrijf enkele jaren geleden Local Guides, waarbij gebruikers zelf foto’s, reviews en andere toevoegingen aan Maps konden doen. Het initiatief is succesvol genoeg dat het wordt uitgebreid, zo maakt Google bekend.
Als Local Guide kun je punten verdienen door verschillende acties uit te voeren. Die puntenverdeling wordt nu aangepast. Zo wordt men meer en beter beloond voor het toevoegen van nieuwe plekken, met liefst 15 punten per locatie die je toevoegt. Ook de verbetering voor het toevoegen van reviews of foto’s van een plek is vergroot.

Hoe meer punten je verzamelt, hoe hoger je Local Guide-niveau. Voorheen was Level 5 het hoogste niveau en moest je honderden reviews en foto’s achterlaten voordat dat niveau bereikt werd. Deze schaal is inmiddels aangepast: gebruikers kunnen nu maximaal level 10 behalen.

Verbeterde beloningen

Aan het halen van die schalen zijn bovendien nu meer beloningen verbonden. Zodra je level 2 behaalt, krijg je als eerste toegang tot nieuwe features in Google Maps. Ook belooft Google beloningen van samenwerkende bedrijven.

→ Lees ook: Op deze 4 manieren leer je Google beter Nederland kennen

Haal je vóór eind augustus level 4, dan krijg je nu bovendien drie maanden gratis Google Play Music en 75 procent korting op het huren van een film in de Play Store. Tot slot zijn er badges toegevoegd voor verschillende levels. Deze worden naast je reviews getoond, zodat andere gebruikers in één oogopslag zien wat de meest ervaren gebruikers zijn.

Google Maps voor Android downloaden

Via onderstaande link kun je de nieuwste versie van Google Maps in de Play Store vinden. Zelf een Google Maps Local Guide worden kan door in de app het zijmenu te openen en op ‘Mijn bijdragen’ te tikken.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu