Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google Maps voegt markers toe aan Street View: zo herken je plaatsen direct

Michel van 't Klaphek
13 juli 2020, 10:58
2 min leestijd
Google Maps voegt markers toe aan Street View: zo herken je plaatsen direct

Google Maps heeft markeringen aan Street View toegevoegd. Hierdoor is het veel simpeler om bedrijven, café en winkels te vinden. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps-markeringen in Street View

De toevoeging komt niet als een verrassing. Eind juni werden de markers namelijk al uitgebracht voor de Amerikaanse versie van Google Maps. Nu kunnen ook Nederlandse gebruikers met deze handige Street View-toevoeging aan de slag.

Het werkt heel simpel. In de straatweergave van Google Maps zie je voortaan icoontjes op gebouwen staan. Deze geven aan welke winkel het is, hoe het restaurant heet of om wat voor bezienswaardigheid het gaat. Zodra je op het icoontje tikt krijg je een scherm met extra informatie te zien, waaronder openingstijden, een telefoonnummer en de website.

Google Maps markeringen street view

Ben je op zoek naar een specifieke winkel of café? Dankzij de markeringen loop je je bestemming niet zomaar voorbij. Ook is het handig om op deze manier alvast de omgeving voor te verkennen. Je kunt namelijk precies zien hoe het bedrijf, café of restaurant dat je zoekt eruitziet, zonder afhankelijk te zijn van een duidelijk naambordje op de gevel.

De markers maken gebruik van augmented reality (ar). Dit houdt in dat de icoontjes op de gebouwen in Street View van Google Maps geplakt worden. Zodra je begint te lopen bewegen de markeringen mee. De uitrol verloopt in fases. Zie je de markeringen momenteel nog niet? Dan zit er niets anders op dan geduld hebben.

→ Download Google Maps in de Play Store (gratis)

Meer over Maps

Waarschijnlijk is Google Maps een van je meestgebruikte apps. Er leiden echter meer wegen naar Rome, ook als het om navigatie-apps gaat. Neem eens een kijkje in ons overzicht van Google Maps-alternatieven voor andere uitstekende applicaties om van A naar B te komen.

Googles navigatiedienst werkt natuurlijk goed, maar is niet perfect. Bij sommige mensen reageert de app bijvoorbeeld traag. Hoe je dit kunt verhelpen, lees je in onderstaand stuk over wat je moet doen wanneer Google Maps traag werkt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu