De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Download: Google Maps met Material Design beschikbaar

Redactie
6 november 2014, 11:45
1 min leestijd
Download: Google Maps met Material Design beschikbaar

Google heeft zijn Google Maps-app voorzien van een Material Design-update. Dat brengt niet alleen een nieuw icoon, maar ook een nieuwe look voor de app. Zo is het hamburgermenu van een visuele update voorzien, waardoor deze in lijn is met andere Material Design-apps. Ook de knopjes voor navigeren en gps zijn voortaan rond, in de stijl van Android 5.0.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps Material Design

googlemapsmaterial2

De belangrijkste verandering die de Google Maps Material Design-update brengt, is het nieuwe uiterlijk voor het plannen van een reis. Deze kleurt voortaan blauw, waardoor er een beter verschil is tussen de gekozen navigatie en de verschillende navigatiemogelijkheden en adressen. Dit maakt het plannen van je reis een stuk gemakkelijker dan voorheen.

Ook de look van adressen is verbeterd. Zo krijg je niet alleen de nieuwe ronde navigatieknop daar ook te zien, maar kun je omhoog swipen om een nieuwe blauwe balk omhoog te schuiven. Hieronder wordt extra informatie getoond, zoals Street View en de mogelijkheid om een locatie op te slaan. De blauwe balk behoudt het overzicht door het adres en de navigatieknop te tonen.

Daarnaast wordt het voor gebruikers van de Uber-app mogelijk om een Uber vanuit Google Maps te bestellen. Ook is het eindelijk mogelijk om weer contacten in de zoekbalk in te voeren om naar het betreffende adres van de contactpersoon te navigeren. En daar wachtte ondergetekende al een geruime tijd op.

Laatste Google Maps-nieuws

Download

De update voor de Google Maps-app wordt de komende dagen door Google uigerold. Degenen die niet willen wachten, kunnen hier het apk-bestand downloaden.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu