Google Maps Navigatie toont verkeersdrukte op Nederlandse snelwegen

Redactie
23 oktober 2010, 16:18
1 min leestijd
Google Maps Navigatie toont verkeersdrukte op Nederlandse snelwegen
verkeersdrukte

Moet je voor je werk afreizen naar het verre Groningen? Dan is het wel zo prettig om te weten of je in de file komt te staan of niet. Sinds een paar maanden toont Google Maps Navigatie hoe druk het is op Nederlandse snelwegen.

verkeersdrukte2

Groen betekent dat de weg vrij is. Als het iets drukker is op de weg, dan is de route geel. Is de weg vuurrood? Dan kun je files verwachten!

Het is overigens ook mogelijk om alternatieve routes te kiezen. Erg handig als je een file of verkeersopstopping wilt ontwijken.

Lees verder na de advertentie.

Helaas werkt de functionaliteit alleen op autosnelwegen, en dus niet op de meeste rijkswegen en provinciale wegen. Zelf woon ik op het eiland Goeree-Overflakkee, waar regelmatig files ontstaan door recreatieverkeer. Met Google Maps Navigatie weet ik niet waar ik aan toe ben tót ik bij Rotterdam de snelweg op ga.

Voor forenzen is de nieuwe functie ideaal. Zelfs al heb je de Navigatie-functie niet nodig om de weg te vinden, dan is het wel handig om Navigatie aan te zetten om de verkeersdrukte in de gaten te houden.

Wil je de functie op jouw telefoon? Je hoeft geen nieuwe versie te downloaden van Google Maps. Start de ‘Navigatie’-applicatie, typ een bestemming in en je ziet hoe druk het nu is op de weg.

Via: @Zorr0theOne

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu