Google Maps Navigation nu ook op Android 1.6 te gebruiken

Redactie
23 november 2009, 21:23
1 min leestijd
Google Maps Navigation nu ook op Android 1.6 te gebruiken
google maps navigation

Google heeft vandaag aangekondigd dat Google Maps Navigation (Beta) vanaf nu ook op Android 1.6 (Donut) werkt. Toen Google Navigation werd aangekondigd, was het alleen te gebruiken op toestellen met Android 1.6. Bezitters van Android-toestellen die al een update van de fabrikant hebben gehad kunnen dus een poging gaan wagen. Dat gaat overigens nog niet zo makkelijk, want mensen die buiten de VS wonen zullen wat extra moeite moeten doen. XDA Developers heeft de instructies om Google Maps Navigation ook in andere landen werkend te krijgen, al zul je niet bang moeten zijn om in de code te duiken.

Deze release bevat ook de nieuwe Layers-functie (let op: dit is niet hetzelfde als Layar!). Met die Layers kun je geografische informatie over de kaart leggen, zoals Wikipedia-artikelen en openbaar vervoerlijnen.

Lees verder na de advertentie.

Heb je een telefoon met Android 1.6, dan kun je de nieuwe versie van Google Maps vanuit de Android Market downloaden. In de Nederlandse versie van de Market is de applicatie echter niet te vinden, dus je zult een trucje moeten uithalen (bijvoorbeeld met Market Enabler. Google Maps Navigation is nog in beta en officieel alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten.

Er zijn een paar functies uit Android 2.0 niet beschikbaar als je de software op een toestel met Android 1.6 installeert. Zo kun je het ‘Navigate to’ spraakcommando niet gebruiken. Maar je kunt wel shortcuts aanmaken die de navigatie naar een bepaald adres meteen starten.

Via: Google Maps Navigation op Android 1.6 en Google Maps Navigation hacked

Categorie: Navigatie
Spotlight: Google Maps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's