De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Offline navigatie Google Maps wordt eindelijk bruikbaar

Gijs Ettes
10 november 2015, 15:28
1 min leestijd
Offline navigatie Google Maps wordt eindelijk bruikbaar

Google is gestart met de uitrol van volledige offline functionaliteiten voor Google Maps, zodat je ook zonder (mobiele) internetverbinding kunt beschikken over gesproken turn-by-turn navigatie en de zoekfuncties van de kaarten-app.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps offline gebruiken

Afgelopen mei maakte Google al bekend dat het spoedig mogelijk zou worden om Google Maps offline te gebruiken. Dat was voorheen ook al mogelijk, maar wel met de nodige beperkingen. Zo konden gebruikers alleen delen van kaarten offline opslaan en was het niet mogelijk om te zoeken of informatie over plaatsen op te vragen. Daar moet spoedig verandering in komen, zo heeft Google vandaag bekendgemaakt.

Google Maps offline gebruiken

De offline modus van Maps wordt vanaf vandaag uitgerold en werkt naadloos samen  met de online modus, zodat je het als gebruiker niet merkt wanneer je aan het navigeren bent en de dataverbinding wegvalt. Je kunt ook nog steeds delen van kaarten lokaal opslaan, waarbij alle data (met uitzondering van foto’s en gebruikersreviews) wordt meegenomen. Als je offline navigeert, zal de gemiddelde reistijd worden getoond. Zodra je online gaat, worden ook eventuele vertragingen op je traject getoond. Op die manier weet je precies wanneer je ergens arriveert.

In de maanden die volgen, zal Google ook ov-informatie en wandelnavigatie offline beschikbaar maken. Volgens projectmanager Amanda Bishop moet Google Maps ook sneller werken voor gebruikers die de app voornamelijk met een dataverbinding gebruiken. Omdat veel data voortaan ook offline beschikbaar is, hoef je mogelijk nooit meer (lang) te wachten.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu