Google Maps offline kaarten weer beschikbaar

Gijs Ettes
11 juli 2013, 13:48
2 min leestijd
Google Maps offline kaarten weer beschikbaar
download google maps

Woensdag heeft Google Maps een grote update gekregen op Android, waarbij het hele uiterlijk van de app een make-over heeft gekregen. Veel mensen mistten echter de functie om kaarten offline op te slaan. Die functie is gelukkig alweer teruggekeerd in de fijne kaarten-app van Google.

Lees verder na de advertentie.

Gisteren werd echter ook al ontdekt dat de functie niet helemaal was verdwenen. Bij het intikken van ‘ok maps’ in de zoekbalk werd een bepaalde omgeving opgeslagen in het cachegeheugen van je Android-toestel.

Nu is er gelukkig weer een handige knop in het menu die wat minder verstopt zit. De kleine update wordt momenteel uitgerold naar Google Play, dus het kan nog even duren voordat iedere Android-telefoon van de update is voorzien.

Google Maps: niet alleen een verbeterd uiterlijk

3-whereslatitudeinframemagnified

De functionaliteit van Google Maps offline is met de grote update van woensdag ook onder handen genomen. Zo is de navigatie verbeterd, wordt informatie over ongelukken realtime getoond en als zo’n ongeluk op jouw route ligt, kiest Maps automatisch een alternatieve route. Met het nieuwe Explore-knopje kun je door middel van de zogeheten cards meer informatie over een locatie te weten komen.

Google Maps offline: hoe doe je het?

Ga naar de locatie die je wilt opslaan (zoom hiervoor in of uit). Druk dan op de zoekbalk en scroll in het nieuwe venster helemaal naar onderen. Daar staat de knop ‘dit kaartgebied offline beschikbaar maken’. Klik hierop en de kaart is voortaan offline beschikbaar.

Als de Google Maps-app nog niet voor jouw toestel beschikbaar is, kun je de Google Maps update hier downloaden. Deze apk-bestanden bevatten alleen nog niet de offline kaarten-wijziging.

Lees meer over Google Maps

Bekijk ook onze uitgebreide artikel over Google Maps Android, met allemaal handige tips en trucs. Of lees hoe je het batterijverbruik van Google Maps kunt verminderen. Lees ook het laatste nieuws over Google Maps.

Download: Google Maps (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu