Zo maakt Google Maps parkeren in Amsterdam makkelijker

Thomas Haenen
29 augustus 2017, 14:30
2 min leestijd
Zo maakt Google Maps parkeren in Amsterdam makkelijker

Parkeren is soms nog een hele klus. De nieuwste Google Maps-update laat je zien welke parkeerplekken in de buurt goed te doen zijn.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps parkeerinformatie uitgebreid

Eerder dit jaar introduceerde Google Maps een icoontje voor parkeermogelijkheden. Bij het plannen van een route in de navigatie-app, kreeg je direct te zien hoe het er voor stond met de parkeerplekken rondom je bestemming. De functie was tot nu toe alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, maar rolt vanaf vandaag ook in Europa uit.

Google Maps

Google maakt de functie van stad tot stad beschikbaar, en dus kunnen we er nog niet in heel Nederland mee aan de slag. Vooralsnog is Amsterdam de enige stad in Nederland met de nieuwe parkeericoontjes. Buiten onze hoofdstad zijn er nog vierentwintig andere steden toegevoegd, waaronder Barcelona, Moskou, Londen en Parijs.

De nieuwe icoontjes verschijnen onderaan in beeld zodra je een route inplant. Er zijn drie gradaties van parkeerproblematiek: beperkt, gemiddeld of makkelijk. Deze worden automatisch bepaald door informatie uit het verleden aangevuld met de kennis van Google. Als het bedrijf bijvoorbeeld ziet dat het heel druk is in één regio van Amsterdam, dan gaat het systeem er vanuit dat de parkeerplekken er ook beperkt zijn. Met de informatie hoopt Google je vooraf te waarschuwen als je waarschijnlijk extra tijd nodig hebt om een parkeerplek te vinden.

Verbeterde picture-in-picture-modus, reviews voor elk gerecht

Deze week rolt het bedrijf nog verschillende andere nieuwe functies uit. Zo heeft Google Maps nu een verbeterde picture-in-picture-modus als je een smartphone met Android Oreo. Zo heb je altijd een klein venster met de navigatie in beeld.

In de broncode van de navigatiedienst zijn meer geplande features gevonden, die waarschijnlijk binnenkort beschikbaar zijn voor iedereen. Zo zijn er verwijzingen ontdekt naar opties voor het toevoegen van je eigen notities bij bepaalde locaties. Bij pagina’s over restaurants kun je straks reviews en foto’s achterlaten voor specifieke gerechten op de menukaart, terwijl je bij stadions en andere feestlocaties aankomende evenementen ziet.

Lees het laatste nieuws over Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu