De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo laat Google Maps je straks je parkeerplaats bijhouden en delen

Rick van der Veer
20 maart 2017, 12:11
2 min leestijd
Zo laat Google Maps je straks je parkeerplaats bijhouden en delen

Google gaat voortaan bijhouden waar je je auto geparkeerd hebt met een Google Maps parkeerplaats-notificatie. Daarnaast biedt de navigatie-app nu een handig weerbericht voor het openbaar vervoer.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps parkeerplaats

Met de huidige bètaversie van Google Maps kun je bijhouden waar je je auto geparkeerd hebt, zo heeft Android Police ontdekt. Door op het blauwe stipje te tikken dat aangeeft waar je bent, kun je tikken op ‘Parkeerplaats opslaan.’ Maps herkende al waar je je auto geparkeerd had na het navigeren, maar deze automatische herkenning was niet altijd even accuraat.

Vervolgens kun je notities en foto’s toevoegen aan de parkeerplaats, zoals op welke verdieping van een parkeergarage je auto staat of een afbeelding van je auto. Deze gegevens kun je zelfs delen via een andere app, zoals WhatsApp. Ook kun je je parkeerplek makkelijk terugvinden via je notificatiescherm.

De nieuwe versie van de Google Maps-bèta bevat meer kleine vernieuwingen. Zo biedt de app je nu een weerbericht als je een reis via het openbaar vervoer plant. Momenteel krijgt je dat bericht alleen als je via de trein of bus reist. Ga je met de fiets, dan moet je via Google zelf even het weerbericht opvragen.

De laatste feature werkt op moment van schrijven niet, maar komt in de toekomst pas in de app. In de code zijn verwijzingen gevonden naar het sorteren van zoekresultaten. Zo kun je straks bijvoorbeeld resultaten voor restaurants sorteren op prijs of andere eigenschappen.

Google Maps downloaden

Als je Google Maps nog niet op je smartphone hebt, kun je de app via onderstaande link gratis downloaden. Om de app te kunnen gebruiken heb je Android 4.3 of hoger nodig. Je kunt je ook als bètatester aanmelden via deze link. Je krijgt dan automatisch testversies van Google Maps via de Play Store.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu