De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Maps is nu realistischer over je daadwerkelijke reistijd

Erwin Vogelaar
14 juli 2017, 20:27
2 min leestijd
Google Maps is nu realistischer over je daadwerkelijke reistijd

Googles kaarten-app heeft een handige nieuwe functie gekregen. Vanaf nu is in Google Maps je reistijd realistischer, omdat de app rekening houdt met het verkeer en het tijdstip.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps reistijd in een grafiek

Google heeft niet zo lang geleden een functie aan Google Maps toegevoegd, waardoor je precies kunt zien wanneer het druk is in een winkel of andere locatie. Deze functie wordt nu ook naar het verkeer uitgerold. In een nieuwe grafiek zie je hoe druk het is op de weg en wat je reistijd daadwerkelijk zal zijn.

Als je een bestemming in Google Maps kiest en de route bekijkt, dan krijg je de nieuwe grafiek te zien. In deze grafiek zie je verschillende staafjes. Een van deze staafjes is gekleurd. Dit balkje staat voor de drukte op de weg op dit moment. Is dit staafje groen, dan is er geen belemmerend verkeer op de weg en haal je waarschijnlijk je doel binnen de gestelde tijd.

google maps reistijd

Is het balkje oranje, dan is iets drukker en weet je dat je dat de rit waarschijnlijk iets langer duurt. De balkjes ernaast laten de drukte een half uur eerder en een paar uur daarna zien. Uiteraard zijn dit schattingen. Als de grafiek echter aangeeft dat er een duidelijke dalende lijn is, dan kan het lonen om een uurtje later weg te gaan. Moet je op tijd zijn, dan kan de grafiek een indicatie zijn dat je eerder moet vertrekken.

Hoe hard je vervolgens mag rijden om je afspraak te halen, wordt binnenkort ook duidelijk. Google test een functie in enkele grote steden waarbij informatie over de maximumsnelheid wordt getoond. Deze functie rolt later ook naar andere gebieden uit. De app houdt overigens niet bij hoe hard je zelf rijdt, dus je krijgt geen waarschuwing als je het gaspedaal te ver indrukt.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu