Google Maps-update voegt snelheidslimiet toe

Thomas Haenen
14 september 2016, 16:50
1 min leestijd
Google Maps-update voegt snelheidslimiet toe

De laatste versie van Google Maps biedt ondersteuning voor het tonen snelheidslimieten. Bij verschillende wegen krijg je straks te zien hoe hard je maximaal mag rijden.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps snelheidslimiet update

De Google Maps-update lijkt geleidelijk wereldwijd uit te rollen, zo blijkt uit berichten op Reddit. Verschillende gebruikers zeggen de snelheidslimiet inmiddels te zien, al lijkt de functie nog lang niet voor iedereen beschikbaar te zijn. Voor zover bekend werkt de functie vooralsnog niet in Nederland. Vermoedelijk zal deze op korte termijn ook hier beschikbaar komen.

Google Maps snelheidslimiet update

Sporen van de Google Maps snelheidslimiet update doken eind augustus al op in een voorlopige versie van de navigatiedienst. Toen leek het er echter ook op dat de app gebruikers zou waarschuwen als ze te snel rijden. Op dit moment toont Google Maps echter enkel de maximale snelheid op de weg die je op dat moment berijdt.

De snelheidslimiet wordt linksonder in beeld getoond in de navigatiemodus, in een kleine verkeersbord-achtige badge. Vlak daaronder wordt getoond wat je verwachte aankomsttijd is.

Waze, de gratis navigatiedienst die in 2013 door Google werd aangekocht, biedt al geruime tijd informatie over de snelheidslimiet. Ook in Nederland wordt deze informatie door Waze getoond. Dat suggereert dat Google dus ook voor de Nederlandse markt dus over de juiste informatie beschikt. Een uitrol binnen de Benelux is vermoedelijk niet ver weg.

Google Maps downloaden

De nieuwste update voor Google Maps is nu te vinden in de Google Play Store. De app wordt standaard meegeleverd met vrijwel elke Android-smartphone en kan gedownload worden via onderstaande link.

Download Google Maps in Google Play(gratis)

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu