Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google Maps-update neemt keuzestress bij avondje uit weg: iedereen kiest

Thomas Haenen
26 september 2018, 16:24
2 min leestijd
Google Maps-update neemt keuzestress bij avondje uit weg: iedereen kiest

Met Google Maps kunnen jij en je vrienden eindelijk gewoon stemmen op waar je precies wil eten. De functie wordt de komende dagen voor iedereen uitgerold.

Lees verder na de advertentie.

Zo kun je in Google Maps stemmen met je vrienden

Afspraken maken met een flinke vriendengroep is nog een heel gedoe. Dat blijkt al uit apps als Datumprikker en Tikkie, die je helpen met het regelen van alle randzaken bij een avondje uit. Maar één ding blijft lastig: het vinden van het beste restaurant dat jullie allemaal kunnen waarderen. Een Google Maps-update die dit probleem oplost, is binnen enkele dagen voor iedereen beschikbaar.

De kaartendienst biedt al langer een optie om lijsten te maken van je favoriete bestemmingen. Denk bijvoorbeeld aan de leukste bezienswaardigheden op vakantie, of dus de restaurants waar je echt een keer wil eten. Die lijst kun je nu delen met vrienden, waarna zij kunnen stemmen op de verschillende bestemmingen.

Google Maps stemmen

Als een vriend de lijst opent, krijgt die een kaart waarop alle locaties gemarkeerd staan. Vervolgens kan er gestemd worden met een duimpje omhoog of omlaag. De populairste bestemming krijgt een groen kleurtje en je krijgt precies te zien wie wat gestemd heeft. Zo heb je altijd wel een eetplek waar de meerderheid tevreden mee is.

Breid de Google Maps-lijst zelf uit

Iedereen die toegang heeft tot de lijst, kan bovendien zelf restaurants toevoegen én verwijderen uit de lijst. Die laatste optie is wat onhandig als je vrienden hebt die graag de boel saboteren. Heb je een restaurant waar een vriend echt niet wil eten, dan kan diegene de locatie gewoon uit de lijst verwijderen. Dan verdwijnen direct ook alle stemmen die het restaurant al vergaard had van andere vrienden.

Via onderstaande link vind je Google Maps in de Play Store, zodat je kan checken of je over de nieuwste versie beschikt. Het kan enkele dagen voordat deze nieuwe feature op jouw toestel beschikbaar is. Google rolt verbeteringen doorgaans geleidelijk wereldwijd uit.

Update Google Maps in Google Play (gratis)

Ontdek meer recente Google Maps-updates

Bron: Google-blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu