De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo plaats je stickers in Google Maps

Erwin Vogelaar
19 maart 2016, 10:49
1 min leestijd
Zo plaats je stickers in Google Maps

Google heeft Maps een handige update gegeven. Het is nu mogelijk om stickers binnen de navigatie-app te plaatsen, waardoor je gemakkelijk je favoriete locaties markeert.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps stickers

Het was al een tijdje mogelijk om in Google Maps je favoriete plekken te markeren, zoals je huis en je werklocatie. Hierdoor kan Google je sneller informatie geven over de plek waar je heen reist en mogelijke problemen in de reis er naartoe. Denk hierbij aan file’s of storingen in het openbaar vervoer. Ook is het op deze manier makkelijker om je favoriete locaties op de kaart te vinden. Tot nu toe werden alle plekken gemarkeerd met sterren, maar daar is nu verandering in gekomen. Nu kun je elke plek een eigen sticker  geven.

Dit doe je door op de kaart een plek aan te wijzen en deze te labelen. Met een label kun je aangeven of het gaat om je huis, werk of een andere favoriete plek. Vervolgens kun je een pictogram uitkiezen bij die locatie. Zo kun je bij werk kiezen uit verschillende soorten gebouwen zoals een winkel, sportschool, molen en kerk. Voeg je een thuislocatie toe, dan kun je zelfs kiezen uit een onderzeeboot, draak, boomhut, iglo of piratenschip. Zelf wonen we in een piratenschip, dus dat komt goed uit.

De pictogrammen zijn vervolgens duidelijk te spotten op de kaart en snel te kiezen als je bijvoorbeeld een route wil plannen. Ook kun je door het labelen de locatie vinden via een zoekopdracht. Zo hoef je enkel nog ‘werk’ of ‘thuis’ te typen om de juiste plek te vinden.

Google Maps downloaden

Om stickers in Google Maps te gebruiken moet je de nieuwste versie van de app installeren. De update is gratis via onderstaande link te downloaden.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu