De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Zo werkt de nieuwe Street View-laag in de Google Maps-app

Wouter Nijsen
2 september 2019, 10:52
1 min leestijd
Zo werkt de nieuwe Street View-laag in de Google Maps-app

De Google Maps-app voor Android heeft een handige feature gekregen. Nieuw is de Street View-laag, zodat je op de kaart precies kunt zien waar deze dienst beschikbaar is.

Street View-laag in Google Maps

Street View is enorm handig als je de omgeving van je bestemming wil bekijken, maar gek genoeg was de feature nooit echt goed in de Google Maps-app verwerkt. Daar komt nu verandering in, doordat Street View voortaan als ‘laag’ in de navigatie-app beschikbaar is. Activeer je deze laag, dan zie je met blauwe lijnen op de kaart waar de Street View-auto’s langs zijn geweest. Hierdoor weet je dus precies waar je Street View kunt gebruiken.

Als je vervolgens op de kaart de locatie aan tikt waar je naartoe wil navigeren, wordt Street View meteen geactiveerd. Door op straten in te zoomen, zie je beter waar Street View-beelden beschikbaar zijn. Overigens kun je Street View nog steeds activeren door in de zoekbalk bovenin een locatie in te typen, en dan onderin op het Street View-knopje te tikken.

Als je het handiger vindt om een losse Street View-app op je smartphone te hebben, dan kun je deze gratis downloaden in de Play Store. Met deze applicatie kun je locaties over de hele week bekijken en 360 graden-foto’s maken met je Android-toestel. Beelden kun je vervolgens toevoegen aan Street View, zodat andere mensen die ook kunnen gebruiken.

→ Ook handig: Google Maps combineert nu fietsroutes met openbaar vervoer

De nieuwe Street View-laag wordt geleidelijk naar iedereen uitgerold. Via onderstaande link check je of je de nieuwste versie van de Google Maps-app op je smartphone hebt staan. Zie je de laag nog niet, dan moet je nog eventjes wachten.

→ Download de nieuwste versie van Google Maps in de Play Store  (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu