Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google voegt Street View toe aan routebeschrijving in Maps

Rick van der Veer
12 mei 2017, 16:59
2 min leestijd
Google voegt Street View toe aan routebeschrijving in Maps

Google heeft een kleine update uitgerold voor de Android-versie van Google Maps. In de routebeschrijving zie je Street View-afbeeldingen voor elke etappe van je route, met handige snelkoppelingen onderin het scherm.

Lees verder na de advertentie.

Street View in je Google Maps-route

In de nieuwste versie van Google Maps ziet de routebeschrijving in de app er net wat anders uit dan voorheen. Voor iedere stap in je geplande route toont Google nu een kleine Street View-preview voor die plaats. Door er op te tikken zie je de afslag in kwestie in het groot, met het beeld meteen de goede kant opgericht. Dit is ideaal als je rondloopt in een stad die je niet kent, want met Street View kun je eenvoudig zien waar je precies een afslag moet nemen.

Google heeft nog een tweede wijziging doorgevoerd aan Google Maps. Op sommige schermen zie je nu een balk aan de onderzijde van het scherm, met snelkoppelingen naar acties die je vanaf daar snel zou willen uitvoeren. Op het scherm met de routebeschrijving kun je bijvoorbeeld via deze balk meteen starten met je reis. Deze balk past niet geheel in Googles Material Design-regels, wat betekent dat het mogelijk een experiment is. Google test wel vaker veranderingen aan bestaande ontwerpregels, om deze later wel of juist niet te kunnen invoeren.

Doorgaans worden nieuwe functies voor Google-apps gefaseerd uitgerold. Het kan dus zijn dat je in jouw Maps-app de veranderingen nog niet terugziet. Gebruikers van de bètaversie van Google Maps zien de veranderingen al wel terug.

Google Maps downloaden

Je kunt Google Maps gratis downloaden uit de Play Store via onderstaande link. Wil je als eerste de nieuwste features zoals de Google Maps Street View route uitproberen? Dan kun je je via deze link aanmelden voor het bètaprogramma. Deze versie van Google Maps kan nog wel wat foutjes bevatten.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu