Update maakt Street View in Google Maps een stuk soepeler

Erwin Vogelaar
18 augustus 2016, 20:12
2 min leestijd
Update maakt Street View in Google Maps een stuk soepeler

Google Maps Street View is door een update flink soepeler geworden. Zowel in transities, rondkijken als in het realistische weergeven van de wereld.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps Street View

Volgens Google is Street View is van de meest geliefde functies in Google Maps. Met Street View kun je net doen alsof je over straat rijdt, terwijl je rustig in 360 graden om je heen kunt kijken. In de nieuwste update van Google Maps Street View gaat dit rondkijken en rondlopen een stuk makkelijker, voornamelijk op smartphones. Wat is er zoal veranderd? Onder andere dat de transities als je verder ‘wandelt’ nu veel soepeler gaan. Niet langer kijk je naar een dia-voorstelling, maar glij je over de weg. Voor duidelijke gifs over deze veranderingen kun je hier een kijkje nemen.

Daarnaast gaat het laden nu een stuk soepeler. Bij de oude versie werd de afbeelding gewoon herhaald totdat nieuwe informatie geladen werd, zodat het leek alsof je beeld stotterde. Nu pakt Google Maps de nieuwe beelden in een lagere resolutie tijdens het laden, zodat je een soepelere animatie krijgt bij het rondkijken. De omgeving ziet er daarbij ook nog eens beter uit, zoals je hieronder kunt zien. In de oude versie konden gebouwen nog erg vervormd zijn, maar nu ogen ze realistisch. Street View-beelden worden nu ook beter gecorrigeerd, zoals zoals het rechttrekken van huizen op een scheve weg.

google maps street view

Iedereen die de webversie van Google Maps gebruikt in plaats van de app krijgt nu ook een betere ervaring. Zo kun je inzoomen door je vingers te gebruiken in plaats van de plus- en minknop aan te tikken. Maak je gebruik van Google Maps op een computer, dan kun je vanaf nu op ‘x’ drukken om vooruit te lopen.

Google Maps downloaden

Street View is dus op verschillende manieren te gebruiken, maar de beste manier is via de Google Maps-app die je via onderstaande link in de Play Store kunt downloaden.

Download Maps in Google Play (gratis)

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu