Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google Maps-update brengt de belangrijkste plekken dichterbij

Thomas Haenen
6 februari 2017, 16:59
2 min leestijd
Google Maps-update brengt de belangrijkste plekken dichterbij

Google Maps wordt een flink stuk intelligenter met een nieuwe update. De navigatiedienst krijgt een menu waarop een overzicht van relevante locaties in de buurt getoond worden.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps-suggesties

Hoewel we Google vooral kennen als zoekbedrijf, komt de informatie tegenwoordig steeds vaker naar jou toe. Met gepersonaliseerde zoekresultaten staat de informatie die voor jou relevant is bovenaan, terwijl Google Now zelfs een overzicht biedt van updates over onderwerpen die jou moeten aanspreken. Met een nieuwe update wordt ook Google Maps een flink stuk slimmer gemaakt.

De Google Maps-update introduceert een automatisch aangevuld menu met voor jou relevante locaties. Na het installeren van de update is het onderaan in beeld te vinden, direct onder de kaart. Veeg het omhoog om het in beeld te brengen.

Het menu is opgedeeld in verschillende tabbladen. Standaard krijg je de beste en leukste locaties in de buurt te vinden, gebaseerd op het moment van de dag. ‘s Middags krijg je een selectie van lunchplekken in je omgeving, ‘s avonds staan er de beste cafés. Ook kun je vanuit het menu direct op zoek naar supermarkten, pinautomaten of tankstations in de buurt.

Liever naar huis toe? Via de tweede tab krijg je een overzicht van de beste routes naar het door jou ingestelde thuisadres. Dat overzicht wordt automatisch bijgewerkt met eventuele file-informatie. Ben je nog thuis, dan krijg je natuurlijk de reistijd naar je werk te zien.

Reis je via het openbaar vervoer, dan moet je bij de derde tab zijn. Daar staat niet alleen welke bus, trein of tram je moet pakken, maar ook welke stations en haltes er in de buurt zijn. Zo kun je direct bijhouden op de bus zonder vertraging rijdt en welke treinen er van welke sporen gaan vertrekken.

Google Maps-suggesties update downloaden

Deze Google Maps-update wordt de komende dagen geleidelijk voor iedereen uitgerold, aldus Google. Je krijgt automatisch een notificatie zodra de update voor je klaarstaat. Google Maps downloaden kan gratis via onderstaande link.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu