Zo kun je nu Google Maps verbeteren met je suggesties

Erwin Vogelaar
21 juli 2016, 18:56
2 min leestijd
Zo kun je nu Google Maps verbeteren met je suggesties

Google heeft enkele nieuwe functies voor Google Maps beschikbaar gesteld, waardoor het makkelijker is om nieuwe elementen aan de kaarten toe te voegen.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps suggesties

Google Maps is al een bijzonder uitgebreide app met een hoop locaties en informatie over die locaties. Deze functies worden steeds verder uitgebreid, zodat we inmiddels in een oogopslag kunnen zien wat de openingstijden van een locatie zijn, alle contactinformatie krijgen, de tijden zien waarop het rustig en druk is en hoelang men gemiddeld op de locatie blijft. Toch kan Google Maps ook informatie missen, of de juiste informatie staat niet vermeld. Daarom zet Google nu zijn talloze gebruikers in om Google Maps te verbeteren.

google maps suggesties

Als je nu in de app naar een locatie gaat, dan staat er tussen alle info de knop ‘Een bewerking voorstellen’. Druk je hier op, dan kun je met een slider aangeven of de locatie permanent gesloten is of niet bestaat. Daarnaast kun je ook alle losse info aanpassen, zoals de naam, het adres, de website, openingstijden enzovoort. Ook kun je foto’s toevoegen. Tevens kun je nu bij bepaalde locaties extra informatie toevoegen. Bovenaan staat dan de tekst ‘Kent u deze plaats? Geef aan hoe u de kenmerken en sfeer van deze plaats zou beschrijven.’ Dit kun je doen via tags, bijvoorbeeld ‘vegetarisch eten’ of ‘buiten zitten’ voor restaurants. Hierdoor wordt de hoeveelheid informatie per locatie enorm uitgebreid.

Het is ook nog mogelijk om een locatie toe te voegen. Dit doe je door je vinger op de kaart te plaatsen en even vast te houden. Vervolgens verschijnt er een pin op de kaart en krijg je de optie: ‘Ontbrekende plaats toevoegen’. Zowel de bewerkingssuggesties als nieuwe informatie kan goedgekeurd worden door iedereen die Google Maps gebruikt. Als een locatie een suggestie heeft, dan kun je dat zien via een notificatie. Druk je op die notificatie, dan heb je de optie om aan te geven dat de informatie correct is of niet. Bij genoeg positieve stemmen wordt de info gepubliceerd in Google Maps.

Google Maps downloaden

Google Maps kun je uiteraard gratis downloaden in de Play Store. Dit kan via onderstaande link.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu