De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Zo voeg je een tussenstop toe aan je Google Maps-route

Lars Paymans
30 juni 2016, 11:02
1 min leestijd
Zo voeg je een tussenstop toe aan je Google Maps-route

Een route is vaak complexer dan de snelste weg van A naar B. Soms wil je eerst nog even ergens langs, of maak je een tussenstop. Google Maps houdt hier nu rekening mee en laat je naar meerdere plekken tegelijk navigeren. Zo werkt de Google Maps tussenstop functie.

Lees verder na de advertentie.

Zo voeg je een Google Maps tussenstop toe

De update voor Google Maps is vanaf nu beschikbaar  en voegt een functie toe die al jaren aanwezig is in de desktopversie. Hierdoor is het nu mogelijk om meerdere bestemmingen toe te voegen voordat je een route plant. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een bestemming kiezen, op de drie puntjes tikken en de optie ‘Tussenstop toevoegen’ selecteren.

Handig, want zo kun je in plaats van naar A naar B, ervoor kiezen om van A naar C en dan pas naar B te navigeren. Dit is bijvoorbeeld fijn  als je voordat je naar je hotel op vakantie gaat, eerst wat wil eten bij een restaurant. Voortaan kan deze route in een keer gepland worden.

Als je meerdere locaties aan je reis toevoegt, verschijnt eronder een tijdsindicatie hoe lang je totale reis gaat duren. Ook kun je meer dan één tussenstop toevoegen. Deze Google Maps-update lijkt aan de kant van Googles servers geregeld te worden, zodat jij niet op de updateknop hoeft te drukken in de Play Store. Dit betekent ook dat het onduidelijk is wanneer deze nieuwe functie voor iedereen beschikbaar komt.

Lees ook: De 9 beste functies van Google Maps op Android

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu