Google Maps update brengt Gmail-integratie voor reserveringen

Redactie
13 december 2013, 7:41
1 min leestijd
Google Maps update brengt Gmail-integratie voor reserveringen
Google Maps update

De laatste Google Maps update biedt een nieuwe integratie met e-mails uit Gmail, waardoor het mogelijk wordt om relevante informatie van reserveringen in de kaarten-app te tonen. Dat meldt Google op zijn blog. Google Maps, dat voortaan versienummer 7.5 krijgt, haalt voortaan informatie uit Gmail om bijvoorbeeld reserveringen bij hotels, restaurants en vluchten in de app te tonen.

Hoewel de feature grotendeels in het Engels beschikbaar is, laat het de diepere integratie van Google Now zien.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps update: wat nog meer?

nexusae0_wm_Screenshot_2013-12-12-07-05-11

Door de Google Maps update laat de kaarten-app de relevante informatie bij de betreffende locaties zien. Zo zien gebruikers hun geboekte vluchten bij het betreffende vliegveld, en hun reserveringen bij het betreffende restaurant of hotel. Een voorbeeld van een dergelijke notificatie is in de screenshot aan de rechter zijkant te zien.

Google Now haalt op eenzelfde manier informatie uit Gmail, waarna andere apps – denk aan Chrome of Google Maps – de informatie kunnen gebruiken. Het is één van de eerste keren dat dergelijke informatie door een andere Google-app wordt gebruikt.

Lees ook hoe je de batterijverbruik van Google Maps verminderd.

De Google Maps update wordt gefaseerd uitgerold. Dit betekent dat niet iedereen direct de update op zijn toestel ontvangt. Om het apk-bestand voor Android 4.3+ toestellen te downloaden, klik hier. Het apk-bestand voor apparaten met Androdi 4.0+ is ook beschikbaar. Hoe je deze bestanden installeert, lees je in onze handleiding apk-bestanden op je Android installeren.

Lees meer over Google Maps

Bekijk ook onze uitgebreide artikel over Google Maps Android, met allemaal handige tips en trucs. Of lees hoe je het batterijverbruik van Google Maps kunt verminderen. Lees ook het laatste nieuws over Google Maps.

Download: Google Maps (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu