Download: Google Maps update brengt verbeterde offline kaarten en frisse interface

google mapsDe grote update voor de Google Maps Android app brengt enkele zeer fijne verbeteringen naar de kaarten-app voor Google. Zo is de mogelijkheid om een kaart offline op te slaan een stuk verbeterd, waarbij je een speciale sectie hebt voor al je offline kaarten. Hier zie je hoe groot de kaarten zijn, tot wanneer ze worden bewaard en überhaupt welke kaarten je allemaal hebt bewaard.

Ook de interface is redelijk op de schop genomen, waardoor het navigeren gemakkelijker wordt en de route een stuk overzichtelijker.

Google Maps update

Zo toont de turn-by-turn-navigatie voortaan de afstand in kilometers, de tijd van aankomst en snelle toegang tot alternatieve routes. Ook zijn enkele knoppen verbeterd waardoor je sneller een indicatie krijgt van hetgeen dat is geactiveerd.

Verder heeft Google een sectie toegevoegd met je meest recente zoekopdrachten naar locaties en flink wat bugfixes doorgevoerd. Daarnaast laten routes met het openbaar vervoer voortaan ook de looptijden zien en is het mogelijk om de namen van offline kaarten naar eigen wens aan te passen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Maps downloaden

Google Maps is gratis in Google Play te downloaden. De update wordt gefaseerd uitgerold, dus het is mogelijk dat je de update nog niet hebt ontvangen. Degenen die niet willen wachten kunnen hier het apk-bestand downloaden. Hoe je dit bestand moet installeren, lees je in onze handleiding Android APK bestanden installeren.

Download: Google Maps (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.