De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Maps aanzienlijk slimmer na laatste update

Gijs Ettes
24 juli 2014, 9:04
1 min leestijd
Google Maps aanzienlijk slimmer na laatste update
google maps update

Google rolt ergens deze week een Google Maps update uit die het mogelijk maakt dat de kaarten-app tips geeft op basis van de tijd en het weer. Zowel de Android- als iOS-versie toont op korte termijn meer relevante informatie. Door te drukken op de nieuwe Explore-knop rechtsonder kun je zien wat er in de buurt allemaal te doen is.

Google wil dat de kaarten-app meer gaat dienen als reishulp. Zo kun je zien of een interessante locatie het beste te bereiken is middels een autorit van vijf minuten of een wandeling van twintig. Het weer heeft ook invloed op tips en of deze überhaupt worden getoond. Op die manier hoef je volgens Google niet bang te zijn dat je bij een lunchroom terecht komt als je eigenlijk op zoek bent naar avondeten of in een fraai park arriveert als het net begint te onweren.

Lees verder na de advertentie.

Maps update introduceert slimmere aanbevelingen

Met de Maps update gaat de kaarten-app steeds meer lijken op de digitale assistent Google Now, die ook slimme aanbevelingen doet op basis van je locatie en zoekgeschiedenis. De beste resultaten krijg je dan ook als je deze twee functies hebt ingeschakeld.

Overigens stopt de Google Maps niet als je bent aangekomen op de plaats van je bestemming. Zo kun je nog meer handige informatie opvragen met betrekking tot bijvoorbeeld attracties, gebruikersrecensies en de reistijden van het openbaar vervoer. Hoe meer je navigeert, des te beter worden de aanbevelingen en tips die Maps geeft. De Maps update wordt gefaseerd uitgerold, dus het kan zijn dat deze niet voor iedereen tegelijkertijd beschikbaar is.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu