Ontdek je match met nieuwe Verkennen-tab in Google Maps-update

Thomas Haenen
26 juni 2018, 9:30
2 min leestijd
Ontdek je match met nieuwe Verkennen-tab in Google Maps-update

Google Maps heeft een nieuwe look gekregen, waarmee de navigatiedienst een stuk persoonlijker wordt. Je krijgt meer suggesties voor leuke plekken in de buurt die beter op jouw interesses aansluiten.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps-update Verkennen-overzicht

Hoewel Google Maps ooit begon als navigatiedienst om de weg van A naar B te vinden, kan de app inmiddels veel meer. Ook als je nog helemaal niet weet waar je precies naar zoekt, kan Maps je helpen. De app vertelt je de beste restaurants in de buurt, wanneer een museum of attractie het drukst is, of wat voor evenementen er op dat moment in de stad plaatsvinden. Was die informatie tot nu toe nog relatief algemeen, vanaf dit jaar gaat Google de aanbevelingen nog meer personaliseren.

Op Google I/O kondigde het zoekbedrijf daarom een flinke update aan, die nu langzaam maar zeker wordt uitgerold. De eerste nieuwe features zijn vanaf deze week in de app te vinden. Onderaan in beeld staat nu de vernieuwde ‘Verkennen’-tab. Daar ontdek je restaurants die populair zijn onder foodies, en bestemmingen die aansluiten op jouw interesses. Bezoek je bijvoorbeeld vaak vegetarische restaurants of goedkope vreetschuren, dan zal Google die aanbevelen.

Google Maps gaat je bovendien actief aanmoedigen om nieuwe plekken te ontdekken. In grote steden wordt wekelijks een lijstje van ‘trending’ plekken getoond, zaken die plots veel populairder zijn. Maps houdt bij hoeveel van die plekken je al bezocht hebt, en welke je nog moet ontdekken.

Persoonlijke matchscore

Ook wordt voortaan een matchscore getoond bij restaurants en andere bestemmingen. Die is ter aanvulling op de reviewscore, die in de praktijk vaak niet heel veel toevoegt. Bijna alle restaurants in de buurt hebben óf hele hoge scores, óf hele lage scores. Bovendien is niet elke review even nuttig: als je geen fan bent van sushi gaat zelfs het beste sushi-restaurant je niet zomaar overtuigen.

Voor de matchscore kijkt Google naar je eerdere reviews, de plekken die je het vaakst bezoekt en andere voorkeuren. Eet je vaak pizza, dan zal een goed Italiaans restaurant in de buurt een match van 98 procent zijn. Vermijd je pasta als de pest, dan blijft die score lager steken.

Daarmee gaat Google andere apps als Netflix achterna. Ook daar wordt geen gemiddelde score van alle gebruikers meer getoond, maar krijg je een indicatie van hoeveel iets aansluit op jouw interesses. Door te tikken op het percentage krijg je echter meer informatie, zodat je weet waar de score precies op gebaseerd is. Tot slot zijn een paar andere, kleinere aanpassingen gemaakt aan het design van Google Maps. De hoeken van de zoekbalk boven in beeld zijn bijvoorbeeld rond, niet vierkant.

Download de Google Maps-update

De functies worden geleidelijk voor iedereen uitgerold. Wil je de nieuwe look forceren, dan helpt het om de actieve app verwijderen uit je multitask-lijst en hem dan te heropenen. Zorg er wel eerst voor dat je de nieuwste versie van Google Maps uit de Play Store hebt.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu