Google Maps update: automatisch zoeken naar snellere routes bij ongelukken

Redactie
5 februari 2014, 8:13
1 min leestijd
Google Maps update: automatisch zoeken naar snellere routes bij ongelukken
google maps update

Door de laatste Google Maps update krijgen gebruikers automatisch een notificatie als er een snellere route beschikbaar is dan de huidige route die ze op dat moment navigeren. Dat meldt Google middels de Google+ van Google Maps. Zo kunnen gebruikers, indien er een ongeluk op de route van de gebruiker is gebeurd of een andere vertraging plaatsvindt, direct een alternatieve en snellere route te kiezen.

Google Maps schotel vervolgens automatisch een snellere route voor waarna de gebruiker deze route kan activeren. Ook ziet de gebruiker hoe de alternatieve route loopt en hoeveel tijd hij of zij hiermee bespaart.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps update: meer van Waze

googlemaps

De functie is opnieuw afkomstig van Waze, de Israëlische sociale navigatie-app die in 2013 door Google is overgenomen. Met Waze kunnen gebruikers routeplanning efficiënter maken door ongelukken en andere veroorzakers van vertragingen te melden, waarna andere gebruikers hierover een melding ontvangen. Ook kunnen zij flitsers of trajectcontroles melden, waarna gebruikers een waarschuwing ontvangen dat ze hun snelheid moeten minderen.

Eerder werden al Waze-notificaties van ongelukken in de apps van Google Maps getoond. Hierdoor kon de gebruiker in real-time zien wat de vertraging is.

De update hoeft niet via Google Play worden gedownload. De nieuwe feature is per direct binnen de Android-app beschikbaar, waardoor het mogelijk is dat nieuwe toekomstige features van Waze op eenzelfde manier worden toegevoegd.

Lees meer over Google Maps

Bekijk ook onze uitgebreide artikel over Google Maps Android, met allemaal handige tips en trucs. Of lees hoe je het batterijverbruik van Google Maps kunt verminderen. Check ook het laatste nieuws over Google Maps.

Download: Google Maps (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu