Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Met deze nieuwe functie lijkt Google Maps iets meer op Waze

Erwin Vogelaar
30 juni 2018, 15:14
2 min leestijd
Met deze nieuwe functie lijkt Google Maps iets meer op Waze

Binnenkort kun je in Google Maps verkeersproblemen actualiseren. De functie is nu actief bij enkele gebruikers en rolt ongetwijfeld later ook naar iedereen uit.

Lees verder na de advertentie.

In Google Maps verkeersproblemen actualiseren

Google Maps krijgt een nieuwe functie, waardoor het duidelijker wordt hoe het met actuele verkeersproblemen gaat. Denk bijvoorbeeld aan wegwerkzaamheden en ongelukken. In de app verschijnt een berichtje als je in de buurt bent van een verkeersprobleem, waarna je met een ‘ja’ of ‘nee’ aangeeft of er bijvoorbeeld nog steeds wordt gewerkt en de weg is afgesloten.

De nieuwe functie wordt nu getest bij een klein aantal gebruikers, maar rolt binnenkort ongetwijfeld ook naar iedereen uit.

google maps verkeersproblemen

De functie is niet helemaal nieuw voor Google. Vijf jaar geleden heeft het bedrijf Waze overgenomen, een populaire navigatie-app waarin gebruikers elkaar op de hoogte houden over verkeersproblemen, flitspalen, politiecontroles en meer. Beide apps bestonden vooralsnog naast elkaar, behalve dat Google data uit Waze gebruikt om gebruikers van Google Maps te helpen.

In de nieuwe melding op het scherm staat om wat voor verkeersprobleem het gaat en wanneer er voor het laatst een melding over is gemaakt. Deze meldingen zien er hetzelfde uit als in Waze.

Meer informatie over bedrijven

De nieuwe functie is een logische stap voor Google Maps. Ook deze app is namelijk gebouwd rond informatie die gebruikers zelf invullen, bijvoorbeeld over bedrijven. Zo worden gebruikers aangemoedigd om informatie over toegankelijkheid toe te voegen, om zo mensen die in een rolstoel zitten te helpen. Nieuw sinds deze week is de mogelijkheid voor bedrijven om aan te geven dat hun bedrijf ‘LGBTQ-vriendelijk’ of een ‘Transgender Safe Space’ is.

Dit jaar staan Google Maps-updates in het teken van meer persoonlijke tips. Lees meer over de veranderingen van Google Maps in 2018. De app download je gratis via onderstaande link in de Play Store.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu