Google Maps krijgt vertaalfunctie voor moeilijke namen in buitenland

Sten de Bruijn
14 november 2019, 10:08
1 min leestijd
Google Maps krijgt vertaalfunctie voor moeilijke namen in buitenland

Google heeft aangekondigd Maps te voorzien van een vertaalfunctie, wat handig is voor in het buitenland. Zo hoort bijvoorbeeld de taxi-chauffeur in zijn eigen taal waar je precies naartoe wil.

Google Maps vertaalfunctie voor in het buitenland

Google Maps is de navigatie-app voor tientallen miljoenen mensen ter wereld. Navigeren doe je in eigen land per fiets, auto, lopend of met het openbaar vervoer. Maps is uiteraard ook in het buitenland te gebruiken, waarbij je ook offline kaarten kunt downloaden.

Google Maps is bijvoorbeeld ook handig voor in een taxi, zodat je de chauffeur precies kunt laten zien waar je naartoe wil. Toch kom je dan mogelijk niet altijd uit op je gewenste locatie. Google begrijpt dat ook en biedt binnenkort enkele Google Translate-features in de navigatie-app.

Google Maps & Translate-features

Zo wordt het mogelijk om de locatie waar je naartoe moet uit te laten spreken. Dat gebeurt dan in de taal van het land waarin je aanwezig bent. Zo begrijpt iemand op straat exact wat je vraagt en de chauffeur weet precies waar hij naartoe moet rijden.

Dit is slechts een kwestie van op het speaker-icoontje drukken die naast de naam van de plaats of het adres verschijnt. De techniek detecteert automatisch op welke taal je toestel is ingesteld en voor welke plaatsen je misschien vertaling wil gebruiken. Als je diepere gesprekken wil houden, zal Maps je doorsturen naar de vertaal-app van Google.

Beschikbaarheid vertaal-update Google Maps

Deze nieuwe vertaalmogelijkheden rollen later deze maand uit naar Android. Vanaf dan is er ondersteuning aanwezig voor 50 talen, maar meer zullen er volgen aldus Google.

→ Download de nieuwste versie van Google Maps in de Play Store (gratis)

Lees meer over Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu