Google Maps legt uit wat buitenlandse winkels verkopen

Lars Paymans
22 juni 2016, 10:46
2 min leestijd
Google Maps legt uit wat buitenlandse winkels verkopen

Als je op vakantie de weg kwijt bent, is Google Maps al jaren je beste vriend. De navigatie-app van Google gaat voor mensen die regelmatig in het buitenland zijn vanaf nu een stap verder, door de namen van winkels in het buitenland naar het Nederlands te vertalen.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps vertaalt winkelnamen in Japan

Deze nieuwe vertaalfunctie van Google Maps is ontwikkeld in Japan en is daar vanaf vandaag beschikbaar. Het werkt zo. Winkeleigenaren kunnen zichzelf bij een van de meer dan duizend verschillende categorieën indelen die Google Maps beschikbaar heeft gemaakt. Denk hierbij aan boekenwinkel, apotheek en muziekwinkel, maar ook aan specifiekere dingen zoals een Noodles-restaurant.

Google Maps vertaalt winkelnamen

Zodra een restaurant of winkel zich bij een categorie heeft ingedeeld, zal de naam van de categorie automatisch in 19 verschillende talen onder het icoontje in Google Maps verschijnen. De taal wordt uiteraard bepaald door de taal die de gebruiker heeft ingesteld. Naast het Nederlands zijn ook Engels, Frans, Duits en Spaans beschikbaar.

Hierdoor wordt het een stuk gemakkelijker om meer over een buitenlandse winkel te weten te komen, zonder dat je hiervoor ieder icoontje handmatig hoeft aan te tikken. De logo’s op de kaart met het winkeltasje, mes en vork en muzieknootje blijven gewoon bestaan, de nieuwe categorieën zijn er een aanvulling op.

Binnenkort ook in andere landen?

Omdat de namen handmatig moeten worden toegevoegd, kan het even duren voordat deze nieuwe functie van Google Maps ook daadwerkelijk nuttig wordt. Als alles meezit, zie je de komende dagen de kaart van Japan langzaam maar zeker gevuld worden met vertaalde winkelnamen. Ideaal voor mensen die deze zomer op vakantie gaan naar Japan, maar de taal niet spreken.

Hoewel de functie voor nu alleen in Japan beschikbaar is, is dit natuurlijk een functie die ook in andere landen goed van pas kan komen. De verwachting is dan ook dat Google dit de komende tijd verder uit zal rollen over de rest van de wereld, zodat je straks nooit meer bij een winkel naar binnen hoeft te lopen zonder te weten wat je er binnen aan gaat treffen.

-> Download Google Maps in de Google Play Store (gratis)

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu