De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Maps vertaalt reviews van plaatsen nu automatisch

Thomas Haenen
25 april 2017, 10:35
1 min leestijd
Google Maps vertaalt reviews van plaatsen nu automatisch

Leuke plekjes ontdekken op vakantie is nu iets makkelijker met Google Maps. Reviews van restaurants, museums of andere bezienswaardigheden worden automatisch vertaald naar het Nederlands.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps vertalingen

Reviews in Google Maps zijn vanaf nu automatisch vertaald, zo kondigde Google vannacht aan. Open je een locatie via de kaartendienst, dan staan daar ook verschillende gebruikersreviews bij. De reviews worden vertaald naar dezelfde taal als jouw smartphone. Om duidelijk te maken dat de tekst oorspronkelijk in een andere taal werd geschreven, wordt elke review voorafgegaan met de tekst ‘Vertaald door Google’. De originele tekst wordt onder de vertaling getoond.

Google Maps vertalingen

Heb je liever dat recensies naar bijvoorbeeld het Engels worden vertaald, dan moet je de taalinstellingen voor je hele smartphone aanpassen. Er is geen optie in Maps om alleen de taal van de vertalingen te veranderen. Volgens de zoekgigant zorgt de nieuwe feature ervoor dat je reviews niet meer eerst hoeft te kopiëren naar een andere app. Je krijgt directer toegang tot de informatie die voor jou relevant is.

Nieuwe vertaaltechniek

Google’s eigen vertalingen naar het Nederlands zijn sinds kort een stukje beter. Het bedrijf past nieuwe neural network-technologie toe op de vertalingen. Dat zorgt ervoor dat teksten niet woord voor woord, maar in complete zinnen vertaald worden. Ook gaat Google Translate beter om met de context van een zin.

Lees ook: Google Translate krijgt update en begrijpt Nederlands nu beter

Google Maps staat standaard op vrijwel elke smartphone. Desgewenst kun je de app via onderstaande link ook in de Play Store vinden. De automatische Google Maps vertalingen zijn onderdeel van laatste update.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu