Ontdek straks video’s van je bestemming in Google Maps

Thomas Haenen
28 augustus 2017, 13:55
2 min leestijd
Ontdek straks video’s van je bestemming in Google Maps

Straks kun je vooraf video’s van restaurants, hotel en andere hotspots ontdekken in Google Maps. Een selecte groep gebruikers mag sinds kort beelden uploaden.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt Google Maps video toevoegen

Google Maps is al lang niet meer alleen een navigatie-app. Bij elke bestemming kunnen gebruikers al enige tijd hun eigen foto’s uploaden. Zo kun je vooraf de menukaart van een restaurant checken, of het interieur van je geplande hotelkamer. Google laat gebruikers sinds dit weekend niet alleen foto’s, maar ook video’s toevoegen.

De optie wordt sinds kort uitgerold naar Local Guides, gebruikers die actief bijdragen aan de informatie op Google Maps. Iedereen kan een Local Guide worden door naar de ‘Jouw Bijdragen’-knop te gaan in Google Maps. De video-optie is vooralsnog niet voor iedereen beschikbaar, maar dat duurt vermoedelijk niet lang meer.

Google Maps video

De gebruikers kunnen vanuit Google Maps video’s van maximaal tien seconden opnemen. Upload je een video vanuit een andere app die je eerder hebt gemaakt, dan mag deze maximaal dertig seconden lang zijn. Google vraagt om video’s in portretmodus, niet landschapsmodus, zodat andere gebruikers niet hun scherm hoeven te kantelen bij het kijken. De video’s zijn dus vooral geschikt voor de app, niet voor de desktopversie van Google Maps.

Geen reviews, maar food porn

Gezien de korte lengte zijn de video’s niet bedoeld voor uitgebreide reviews van een restaurant, hotel of bezienswaardigheid. Google geeft verschillende voorbeelden van wat het wél graag ziet. Denk bijvoorbeeld aan een shot waarin de voorkant van het gebouw getoond wordt. Ook opvallend eten met unieke bereidingswijze mag op beeld worden vastgelegd. Liefhebbers van bewegende food porn mogen zich volgens Google in de handjes knijpen.

De video’s zijn op dit moment nog niet in Google Maps terug te vinden. Mogelijk hoopt Google eerst een groot aantal video’s te verzamelen voor het deze optie live zet. Vermoedelijk kun je ze binnen enkele weken terugvinden bij je favoriete hotspots.

Lees het laatste nieuws over Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu