Google Maps voor Android krijgt aanpassingen voor Places, Latitude en OV
Redactie

Google heeft in navolging op de eerder geüpdatete webversie van Google Maps, een update uitgebracht voor de Android-app. In de webversie werden grote verbeteringen doorgevoerd: zo is het nu mogelijk om je locatie te zien en routebeschrijvingen te krijgen. De vernieuwingen in de app zijn niet zo rigoureus, maar toch niet onbelangrijk.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Bij het opstarten van de app na de update krijg je een klein scherm te zien waarin de verbeteringen worden weergegeven. In versie 5.5.0 is het nu mogelijk om:

  • Vanaf Places-pagina`s in- en uit te checken;
  • Het werk- en thuisadres voor Latitude te wijzigen;
  • Aangepaste pagina`s voor stations en openbaar vervoer weer te geven.

Deze laatste vernieuwing is echter niet relevant voor de meeste Nederlandse of Belgische gebruikers. Alleen de vertrektijden van het GVB in Amsterdam zijn namelijk zichtbaar in de app. Al met al brengt de update kleine doch nuttige verbeteringen, zeker voor Latitude-gebruikers. Je kunt je Google Maps app via onderstaande link updaten naar versie 5.5.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.