Google Maps voor Android krijgt navigatie voor voetgangers

Redactie
10 september 2010, 9:05
2 min leestijd
Google Maps voor Android krijgt navigatie voor voetgangers
Google Maps navigatie voetgangers

Google bracht vandaag een nieuwe versie uit van Google Maps voor Android. De update is groter dan verwacht. Zo bevat Google Maps versie 4.5 een speciale navigatiefunctie voor voetgangers. Hierdoor is het nog makkelijker om in een vreemde stad van een bushalte naar de plaats van bestemming te lopen. Daarnaast maakt de app beter gebruik van Street View. De laatste maanden is Google druk bezig met het verbeteren van Google Maps. Eerder introduceerde het bedrijf navigatie voor fietsers en de nieuwe app Plaatsen.

Lees verder na de advertentie.

Navigatie voor voetgangers

De navigatiefunctie voor voetgangers werkt samen met de app Navigatie en is nog in bet ¡. Walking Navigation zorgt er – volgens Google – voor dat je nooit meer de weg hoeft te vragen aan voorbijgangers. Voetgangernavigatie is erg handig, omdat je telefoon trilt wanneer je af moet slaan. De landkaart draait met jou mee, zodat je altijd een goed idee hebt waar je heen moet. Navigatie voor voetgangers is nog in beta, dus Google Maps selecteert nog niet altijd de meest optimale wandelroutes.

Ik heb de functie even getest en het werkt ideaal. De kaart beweegt goed mee met de huidige positie en de verschillende straten zijn duidelijk herkenbaar. De pratende navigatie is in het begin een beetje irritant, maar gelukkig is dat uit te zetten. Aan de andere kant: steek je oordopjes in jouw Android-telefoon en je hoeft niet meer op je scherm te kijken als je naar de plaats van bestemming loopt.

Street View: verbeterde besturing

Street View werkt een stuk fijner in Google Maps 4.5. In de Street View-modus kun je Pegman verslepen om door een stad te reizen. Voorheen moesten Android-gebruikers twee keer klikken om de positie te veranderen. ‘Swipe’ met je vinger en je springt met gemak over rivieren heen. Let op: je moet wel de app ‘Street View on Google Maps’ downloaden om de nieuwe functie te gebruiken. Als je de update hebt gedaan, dan open je Google Maps, zoek je een bepaalde plaats en druk je jouw vinger even op het scherm, waarna je de optie ‘Street View’ kunt selecteren.

Nieuwe Google Maps zoekbalk

Boven de kaart is een nieuwe Google Maps-zoekbalk zichtbaar. Zoek snel een adres op of open ‘Plaatsen’. Je kunt zoekresultaten filteren op afstanden, waarderingen of prijzen.

Downloaden: Google Maps (gratis)

Google Maps: Navigatie en OV

Google LLC

Gratis via Google Play

Via: Google Mobile Blogspot

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu