De Samsung S21 nu met gratis Galaxy Buds Live en tot €313 korting!

Google Maps voor Android krijgt update met Places-functie

Redactie
27 juli 2010, 20:42
1 min leestijd
Google Maps voor Android krijgt update met Places-functie
google maps

Google Maps heeft een update gehad, met als vernieuwing de ondersteuning voor Google Places (in het Nederlands: Plaatsen). Deze functie geeft aan wat er in de buurt te doen is: restaurants, koffiebars, hotels, pinautomaten, attracties en dergelijke. Het afgelopen halfjaar heeft Google Maps voor Android maar liefst 6 updates gekregen.

Deze keer is er voor Google Maps een nieuw icoontje doorgevoerd en Places is daarbij als apart icoontje op je homescreen te zetten. Met Places kun je interessante locaties in de buurt opvragen en de route laten bepalen. Maar de dienst gaat nog een stuk verder, want je kunt ook waarderingen geven voor plaatsen of leuke plekken delen met anderen. Zo zie je meteen of een restaurant de moeite waard is en via welk nummer je het kunt bereiken om een tafeltje te reserveren.

Lees verder na de advertentie.

Er waren overigens ook updates voor Google Navigation en Latitude, beide voorzien van een icoontje voor je homescreen. Met Google Navigation krijg je een (gratis) navigatiesysteem op je Android-toestel en met Google Latitude kun je kijken waar vrienden uithangen. Via de Android Market kun je de nieuwe versie van Google Maps ophalen. De icoontjes verschijnen meteen of na het herstarten van je toestel.

Categorie: Reizen
Thema's: Android, Google Maps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's