Nieuwe vragen en antwoorden maken Google Maps informatiever

Erwin Vogelaar
17 augustus 2017, 16:12
2 min leestijd
Nieuwe vragen en antwoorden maken Google Maps informatiever

Je krijgt de mogelijkheid om binnen Google Maps vragen te stellen over locaties. Eigenaars of bezoekers krijgen een melding en kunnen die vraag vervolgens beantwoorden.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps vragen en antwoorden

Google voegt een nieuwe functie toe aan Google Maps. Het is in de kaartendienst nu namelijk mogelijk om vragen te stellen over een locatie. Weet je zelf veel over een locatie, dan kun je ook vragen beantwoorden om zo behulpzaam te zijn.

Zodra de functie is uitgerold, ga je naar een plek toe en scroll je naar beneden tot je de vragen en antwoorden tegenkomt. Hier plaats je niet enkel je vragen en antwoorden, maar geef je ook goede antwoorden een duimpje omhoog. Hierdoor komt de beste informatie bovendrijven.

google maps vragen

Zodra iemand een vraag toevoegt, krijgt de eigenaar van die locatie een melding. Ook mensen die vaak bij die locatie komen en wellicht een review hebben achtergelaten krijgen een berichtje. Zo heb je kans op een snel antwoord. Voor eigenaars van bedrijven is het ook mogelijk om zelf regelmatig terugkerende vragen en antwoorden toe te voegen.

Op deze manier is het bijvoorbeeld mogelijk om te vragen welke onderdelen van een groot museum je echt gezien moet hebben, of je ergens entree moet betalen en welk gerecht bij een restaurant de moeite waard is.

Crowdsourcen is de kracht van Google Maps

Deze vragen en antwoorden zijn onderdeel van Googles strategie om via crowdsourcing de dienst te verbeteren. Dat werkt goed. Google Maps heeft zoveel interessante locaties op de kaart staan, omdat gebruikers die toevoegen. Voor die locaties is tevens een hoop informatie beschikbaar, omdat Google mensen aanmoedigt om missende info in de beurt toe te voegen.

Een recentelijk voorbeeld is dat Google het gebruikers makkelijker heeft gemaakt om informatie over toegankelijkheid van locaties in Google Maps toe te voegen.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu